Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sadržaj knjige dr. M. Akmadže neugodno iznenadio mnoge naše crkvene ljude
Povratak na članak

Franju Šepera
 za Udbu uhodio svećenik od povjerenja

Povjesničar Akmadža ustvrdio je da je Šeper oko sebe imao niz svećenika doušnika jugoslavenske tajne policije

Komentari 10

Avatar Aubix
Aubix
10:46 28.09.2009.

bosanskohercegovačke agencije su prije izvjesnog vremena objavile informaciju kako ovakva i slična \"otkrića\" lansiraju u javnost upravo bivši pripadnici UDB-e da bi povećali cijenu svojih umotvorina i utjecali na ponudu i potražnju ma tržištu dosjeima. Očito i ovdje neko nekog ucjenjuje. I kreatori dosjea, i otkrivači, i mediji koji te prežvakane priče lansiraju, i otkriveni navodni ili pravi doušnici u pravilu rade za istu firmu. Toplo preporučujem pročitati na tu temu fundamentalni članak \"Šuplja makedonska lustracija\".

VL
ZU
Zupan
06:15 30.09.2009.

Sta tu ima cudni Svaka vlast hoce opstati sto duze i kontrolira pare. Tako i komunsiticka, a koga ce spijunirat ako nece crkvu jer otatle vreba najveca opasnost. Tako je u svakoj drzavi

VL
OB
-obrisani-
21:24 27.09.2009.

Bez lustracije nema početka taloženja nečistoća komunizma u hrvatskom društvu.

VL
PR
Prdonja
15:17 28.09.2009.

Puno više od napisanog odavno je poznato i jasno je tko je i zašto je tako bilo. Ja nisam ni blizu izvora tih informacija i nisam siguran da li je taj svećenik (Rudolf Pukljak) onaj koji je poginuo u automobilskoj nesreći na povratku iz samostana u Brezovici na Kaptol. Ako je to ista osoba, to je bila namještena prometna nesreća (zabio se u kamion na povratku prema Zagrebu) jer je u jednom trenutku odbio suradnju, a na žalost, ne znajući što će se toga dana dogoditi, s njime je u Brezovicu išao i jedan mladi bogoslov koji je u istom autu poginuo. Taj bogoslov otišao je kao zamjena jednome drugome tadašnjem bogoslovu koji slučajno nije mogao otići. On je danas svećenik koji mi je to ispričao. Prema tome, nemojte ni pokušavati komentirati stvari koje su još i danas živa rana iz komunizma i tortura koje vam ne dao Bog. Takvi, koji su poklekli, milijun puta su se pokajali... A oni koji su te metode provodili i danas su većina na vlasti (pa i među novinarima!)

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
19:04 27.09.2009.

Ja neznam jel se u crkvi jos ispovida?,jer se nisam ispovidio 40 godina .A i kad sam se ispovidio ko dite pomislih da tu nesto nije u redu ????Hmmm?

VL
OB
-obrisani-
22:45 27.09.2009.

Tko zna ima li u knjizi što o Don Ivanu Grubišiću još samo 143 dana, 1 sat i 15 minuta mesića pozdrav vaš zmijicamala

VL
OB
-obrisani-
00:10 28.09.2009.

Kopač kanala Zmijicamala doista je bijednik nad bijednicima. Zar ti nemaš pametnijega posla od brojenja dana, sati i minuta? I da znaš da će poslije Mesića doći još gori \"Mesić\". Sam si to tražio...

VL
OB
-obrisani-
19:38 27.09.2009.

Ajde sada da doživimo od VL , da vidimo članak o tome ,tko je od novinara i političara ,radio za UDBU.

VL
IW
iwek
22:09 27.09.2009.

Nije li možda taj svećenik, koji je uhodio kardinala Šepera, bio Igor Mandić pa za nagradu postao ugledni pisac?

VL
LA
laki
19:52 27.09.2009.

Ne znam zašto je uoće ovaj neprofesionalno napisan članak izašao u Večernjem. Cilj mu je jedino reklama knjige dr. Akmadže. Svi znamo da je bilo svećenika koji su radili za Udbu - to nam nije ništa novo, a da jee dotični Rudolf imao toliko veliko Šeperovo povjerenje koliko se ovdje želi prikazati dobio bi veću funkciju od ekonoma Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i prebendarstva. Samo oni koji ne razumiju odnose u Crkvi mogli bi misliti da je to neka funkcija...taj je bio daleko od Šepera. Bilo ih je i bližih njemu koji su radili za UDBU, no što se Šepera tiče, on je bio jači intelektom i ljudskošću od svih onih komunjara koji su mislili da su \"dobri s njim\" tako da se nije izlagao opasnostima koje su mu mogle naškoditi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.