Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naslovnica Nacionala

'Franjo Tuđman radio za Ministarstvo domobranstva NDH'

franjo tuđman
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
31.10.2016.
u 10:16

Nacional je dobio uvid u kopije ekskluzivnih povijesnih dokumenata koji potvrđuju ono što je u svojoj knjizi ''Špijuni i domovina'' opisao bivši hrvatski premijer Josip Manolić

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić gostovao je u Novom danu N1 televizije, a glavna tema je bila naslovnica Nacionala koja se tiče prošlosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Arhivska građa NDH, izjave svjedoka i sadržaj knjige Josipa Manolića "Špijuni i domovina" otkrivaju da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman cijelog života skrivao da je do lipnja 1942. radio za ideološki čisto Ministarstvo domobranstva Nezavisne države Hrvatske, piše Nacional u najnovijem izdanju.

"Postoje dokazi. To je jedna od tema na kojoj smo radili zadnjih mjesec dana. Pročitali smo pojedine dijelove pa i kompletnu knjigu Manolićevih memoara. On otkriva dramatične tajne koje su do sada dobro čuvane, kao što je ova. Potaknuo je istraživanje i stupili smo u kontakt s ljudima koji su nam dali uvid u kopije dokumenata u kojima se vidi gdje se Franjo Tuđman prijavljivao i gdje je boravio. Tuđman je napisao da je zaposlen u Ministarstvu oružanih snaga Nezavisne Države Hrvatske", rekao je za N1 Berislav Jelinić.

Dodaje da su na naslovnoj stranici objavili kopiju dokumenta iz policijske arhive, a došli su do još jednog dokumenta stanodavca Tuđmana iz toga vremena. "Rat ga je zatekao u Hercegovačkoj ulici, gdje je dijelio sobu s kasnije uglednim novinarom, a oni su, prema tvrdnjama Manolića, tek tada krenuli u narodnooslobodilački pokret."

Kaže da dokumenti i knjiga donose mnogo nepoznatih detalja o tome kako se naoružavala Hrvatska, kao i dramatične detalje iz Manolićeve prve ruke kako je vrh JNA htio Račanu namjestiti prve izbore da bi se spriječio dolazak HDZ-a na vlast...

Ključne riječi

Komentara 183

DU
Deleted user
10:53 31.10.2016.

Smiješno je gledati kako na sam dan, i nakon, pokopa nevinih žrtava rudnika Huda Jama počinje ofenziva main stream medija koji svojim već dobro uhodanim metodama skreću pozornost javnosti od navedenog na jeftinu i prozirnu propagandu o navodnom atentatu na Lekovića, Radničku frontu na prosvijedu protiv molitvi ispred bolnica, memoare Manolića i diskreditaciju Franje Tuđmana, izjave Mesića da je Tito najveći sin hrvatskog naroda, skoro potpunu medijsku "tišinu" na obljetnici 25 godina preleta pilota heroja Perešina i sl...

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
11:12 31.10.2016.

Koliko god se vi novinari trudili svejedno ne možete sakriti odvratni zločin u Hudoj jami, i sve ostale komunističke zločine. Jednostavno ne postoji način na koji možete sakriti takve necivilizirane, odvratne, i nezamislive zločine.

Avatar zajutrak
zajutrak
10:42 31.10.2016.

Nema odvratnijeg i grešnijeg živućeg lika od Manolića !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije