Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbio limuzinu

Franjo se šalio s kardinalima: 'Neka vam Bog oprosti'

papa Franjo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.03.2013.
u 09:40

– Drugim riječima, želio je reći da se nada kako to nećemo poslije požaliti – rekao je američki biskup Timothy Dolan

Samo nekoliko sati nakon što je izabran novi poglavar Katoličke crkve, američki kardinal Timothy Dolan rekao je da je Jorge Bergoglio, sada papa Franjo, odmah svoju ulogu shvatio "vrlo ozbiljno", piše NBC New York.

Njujorški nadbiskup Dolan ubrzo nakon konklave na konferenciji za medije ispričao je svoja iskustva o izboru pape i novom poglavaru Crkve. – Očito je da je osvojio naša srca jer je sada novi papa – rekao je Dolan o Franji. Dolan je govorio o papinu smislu za humor te otkrio Franjinu šalu nakon što je objavljeno da je izabran.

"Neka vam Bog oprosti"

– Nazdravio je riječima: "Neka vam Bog oprosti" – kazao je Dolan. – Drugim riječima, želio je reći da se nada kako to nećemo poslije požaliti – dodao je Dolan. Američki kardinal bio je dirnut kada ih je Franjo pitao je li u redu da danas misu u Sikstinskoj kapeli održi popodne zato što ujutro želi posjetiti Benedikta XVI. i potom moliti u jednoj od najstarijih crkava u Rimu.

– Jasno je da je odmah vrlo ozbiljno shvatio ulogu biskupa u Rimu – rekao je Dolan koji je dodao da nikada neće zaboraviti konklavu i izbor novog pape. Osjetio je da Bog vodi kardinale u njihovoj odluci. – Možete ovo gledati u smislu da je izbor bio u Božjim rukama – zaključio je Dolan.

Nije išao limuzinom, nego autobusom

Dolan je kazao i da novi papa nakon izbora nije iskoristio mogućnost da se vozi u limuzini nego je s drugim kardinalima do rezidencije na večeru otišao autobusom. Kazao je da je većina kardinala došla autobusom u rezidenciju te su se poredali u liniju kako bi pozdravili Franju.

Očekivali su da će doći limuzinom koju su vidjeli parkiranu kod Apostolske palače. – Pogodite tko je izašao iz posljednjeg autobusa. Papa Franjo. Pretpostavljam da je rekao vozaču: – To je u redu, ići ću s dečkima – ispričao je Dolan.

Sve o novom papi Franji čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:06 14.03.2013.

Nasretniji sam bio kad sam cuo da je i novi papa katolik, mislim da je to jako vazno. Zaista neznam kako bi izgledalo da neki agnostik ili kakav drugi ateist vodi Katolicku Crkvu. Neka ga dragi Bog pozivi do kraja zivota!

LU
luka
10:35 14.03.2013.

A ono najvaznije je zaboravljeno! Jezuiti su Specijalne brigade katolicke crkve. Slani su kao "predvodnica i izvidjaci" u novo otkrivene zamlje i kontinente, oni su upravo i direktno odgovorni za organizaciju i sprovodjenje Genocida u Juznoj Americi u vreme kolonizacijee tog dela americkog kontinenta, kako bi se novi kontinent- "ocistio i pripremio za primanje svetog duha rimsko katolicke crkve", inace nama su globalno poznati kao Inkvizicija!!! Nije uopste slucajnost izbora da je iz Argentine, a ni to da je iz jezuitskog reda, o vreme kada je rimsko katolicka crkva izlozena ruglu i skandalima i rasipanju!?

Avatar flame
flame
11:10 14.03.2013.

Luka, pogledaj film "Misija". Bog te blagoslovio. Slava i hvala Isusu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije