Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Franjo kao prvi papa u Beogradu? Možda, ali još nije vrijeme

Vatikan je siguran u jedno: Ne možemo ići tamo kamo nismo pozvani

Komentari 8

Avatar Django
Django
17:38 07.01.2018.

Kakve veze ima rat i raspad Jugoslavije sa Papom, da bi to utjecalo na njegov posjet Srbiji. Odnosno, dok god netko tamo misli da postoji poveznica dotle doista nije "sazrelo vreme". A dok patrijarsi tamo sazriju proći će još mnoga stoljeća. Nego bi Papi a i svim vjernicima, svejedno jesu li katolici ili pravoslavni puno bolje bilo kada bi se Bergoglio više angažirao oko posjete Moskvi nego Beogradu. I sigurno bi u tome imao bolje šanse na uspjeh i pomirenje dviju sestrinskih Crkava. Koristim i priliku da vjernicima koji danas slave, čestitam Božić. Sa naglaskom na ono - vjernicima.

VL
NV
NV
17:24 07.01.2018.

Neće SPC dozvoliti dolazak Papi i ti uvjeti su opće poznati.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:48 07.01.2018.

Nebu došel dok im to ne zatreba....ipak je to bizantska šola >;-))

VL
PR
prajdali100
18:52 07.01.2018.

A što Papa ima tražiti u Beogradu !!!? Tamo ga čekaju "rasirenih ruku". Prvi ga Irinej smisliti ne moze ..........Svasta.

VL
O8
Orthodox 888
19:23 07.01.2018.

Sta ce taj JERETIK i EKUMENISTA...u zemlji Srbiji. Previse su im KRVAVE RUKE. Zna se sta je Rim i da ce biti unisten Bozijom Rukom. Iluminati, jezuiti,satanisti,pedofili...

VL
Avatar aunick
aunick
11:36 28.01.2018.

Njihov prvi krunisani vladar o kojem snimaju filmove i namjeravaju graditi veci spomenik od Drazina, bio je cisto grckog/talijanskog podrijekla a odrastao i krstan kao katolik. Ako bi se i Sv otac Papa danas proglasio pravoslavcem sve bi mu biloo oprosteno ko i grko/talijanu Nemanjicu. Prtoglasi se srbijancem i bit ces prihvacen kao Kusturica. A to sto si se proglasio trebas cesto dokazivati blacenjem ranije pripadnosti. Pokoljenja su him nastala od konvertita.

VL
JP
josip.pivar11
10:57 08.01.2018.

S obzirom na godine sadašnjeg pape Franje to bi se možda moglo dogoditi s papom Franjom 3. Osobito zato jer si pape ne uzimaju ista imena u kontinuitetu, pa će proteći još podosta vremena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.