Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Franji V. uvjetna osuda jer je uganuo gležanj policajcu

12. studenoga 2008. u 18:22 1 prikaza

ZAGREB – Franjo V. (31) uvjetno je osuđen na 11 mjeseci s rokom kušnje od četiri godine jer je 13. ožujka 2005. u dvorani Doma sportova stolcem ozlijedio policajca. Sutkinja Općinskog kaznenog suda Iva Nikšić proglasila ga je krivim za to da je tijekom navijačkih nereda pred rukometnu utakmicu Zagreb – Partizan prvo preskočio ogradu prema igralištu, ugrabio metalni stolac na sklapanje, a potom se vratio natrag i zaletio prema dijelu VIP lože s Partizanovim navijačima.

Dok su navijači bježali, Franjo V. bacio je stolac s visine od dva metra, no pogodio je jednog od interventnih policajaca i uganuo mu gležanj, što je okvalificirano kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Osim što je snimljen kamerama, optuženi je sve priznao.

Rekao je da je bio svjestan rizičnosti utakmice, no da je bio na tribini s mirnim navijačima, a da su neredi počeli nakon skandiranja Partizanovih navijača “Srbija, Vukovar, Ovčara!” Dodao je da mu se “pomutilo” i da mu je žao što je tako postupio. Franjo V. je, inače, na suđenje doputovao čak iz Španjolske, gdje radi kao taksist i živi sa suprugom.


Karlovac: Zbog transporta covid pozitivnih osoba Hitnoj pomoći za 80 posto povečan broj intervencija
REFORMA ZDRAVSTVA
Prijedlozi stručnjaka: Participacija do 4000 kn, porez na cigarete, naplata nehitnog prijma...
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?