Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradao u požaru
Povratak na članak

Frane Lučić izgubio spor: Sud smatra da su tužene krive pravne osobe

Frane Lučić jedini je preživjeli vatrogasac s Kornata, a tražio je da mu se isplati 17 milijuna kuna zbog pretrpljene štete

Komentari 15

DU
Deleted user
08:30 09.07.2015.

Sve je to putanja pravne države i sigurno da nije zaslužio takav pravosudni epilog, ali nitko od te revoltirane rodbine poginulih nije iznio u javnost da su maloljetnici "srljali" u gašenja požara svuda uokolo zbog dnevnice od 50 kn, što je za ekipu "sa zidića" bio velik novac i da je rodbina bila suglasna s time da "si nešto zarade". Onda nije bilo cike&vriske da su maloljetni i da je protivno zakonu. Tek kad je došlo do tragedije, rodbina je naširoko postavljala pitanja medijima i drž. organima kako su maloljetne slali u gašenja požara, a to ne smiju.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:38 09.07.2015.

znači, prvi spor su dobili jer se tužena strana nije ni protivila tužbi?! ako rade s javnim novcem, a dvd i općina to rade, oni su morali potražiti pravnu zaštitu i osporiti tužbu. a ovako, oni su im dali zaza pravo. naravno, zato jer su domaći, a da su to napravili, narod bi ih popapao. a u zagrebu je druga stvar, tamo su samo jedan od predmeta u moru predmeta. činjenica je da nesretni frane nije rekao sve što zna o nesretnom događaju, priča samo ono što njemu ide u korist. puno toga je ostalo neizrečenog, nedokazanog, i uopće sumnjivog. što ih je imalo tolko tamo raditi, zašto su maloljetnike bez ikakve dozvole roditelja tamo vozili (kasnije smo čuli da su to često radili, i da su se roditelji hvalili time). jedan težak nesretan događaj, na kojemu je rodbina materijalno dobro prošla, a krivce traže i dalje, ne? ako ćemo početi od države tražiti i dobivati odštetu za kojekakve nesreće na radu, u kojima nisu kristalno čiste stvari, onda nam nema spasa. zanima me računica zua tih 17 milijuna. 9.500 (kolko je 'mogao' imati plaću) puta 40 godina puta 12 mjeseci nije ni 5 mil. kuna. gdje je našao ostalih 11 milijuna? pa ne rastu na grani... žalosno ,al se i ova nesreća svodi na novac. a istinu, tj. odgovornost svih u tom događaju, se polako potpuno gurnulo pod tepih. i tu sobu se uskoro neće ni moći ući. šteta ljudskih života, al sad na toj nesreći tražiti novac, i to od države?

VL
Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
12:00 09.07.2015.

vjerovatano će srpski špijun dobiti odštetu....vjerovatno će "kapetan dragan" imati pošteno suđenje.....ali će svaki Hrvat izgubiti spor....u ovoj lijepoj četničko-komunističko-imbecilnoj državi....ljudi....mi smo pod okupacijom najgorih četnika koje možete zamisliti <<<<<<<<<<<<<<<!!!!

VL
DU
Deleted user
12:12 09.07.2015.

Tako je jedino i ispravno, ali je nažalost Frane Lučić opet postao žrtva, ovoga puta krivih savjeta rodbine, prijatelja i na kraju odvjetnika. Jer, država Hrvatska nije kriva što se radi u okviru pojedinih DVD-ova, ona postavlja zakonslu regulativu, brine se o nadzoru djelovanja i što učiniti ako pojedino DVD ne postupa u skladu sa predviđenim. Ali ne može biti kriva za činjenje propusta ili činjenje nečijih kaznenih radnji kada ovi to nisu radili u njeno ime. Policajac na dužnosti čini nešto u ime države, vojnik na dužnosti čini nešto u ime države, njihova eventualna radnja koja bi imala posljedicu štetu za građane može biti utuživa, ali DVD, dakle dobrovoljno vatrogasno društvo, makar radili izuzetno koristan posao za državu i društvo, ipak ne čini nešto u ime države. Ali, država Hrvatska ima para, i vjerojatno su mnogi pomislili kako se u ime patnje i sućuti kod javnosti za stradale, može očekivati i nešto više.

VL
3D
3d
12:14 09.07.2015.

da, dok oštete dobivaju četnici, kao na primjer oni iz Lore . čija je ovo država ? da je frane imao bajiće na svojoj strani sigurno bi bio obeštećen.

VL
Avatar vitez
vitez
13:48 09.07.2015.

Obitelj Zec,dobila odštetu o RH u milijunima, a hrvatki prognanici, pobijene cijele obitelji niti kune, a ovaj dečko ne može dobiti odštetu od RH

VL
FL
Flashover2
08:46 09.07.2015.

Problem je što dobrovoljni vatrogasci nakon tečaja od 72 sata idu na intervencije. Minimum za izlazak na vatrogasnu intervenciju bi trebala biti završena vatrogasna akademija. Mi u Hrvatskoj imamo neke nažalost, glede vatrogastva poluneuke ljude koji to rade dobrovoljno. Vatrogastvo bi moralo biti u potpunosti profesionalno. Zašto nemamo dobrovoljne policajce i dobrovoljne doktore? Ovaj Lučić zna neke osnove o vatrogastvu, zadovoljio je ta 72 sata i prošao liječnički i otišao sa društvom na helikopterski desant otoka. Jebiga mali to je malo ozbiljniji posao nego što misliš i uz njega idu veliki rizici. Na žalost dogodilo ti se to što ti se dogodilo. Nije kriva država i nije kriv Dražen Slavica. To je rizik posla. Kome ne odgovara neka se bavi nečim drugim.

VL
SA
sasavt
09:15 09.07.2015.

a malo si i lakom.

VL
PA
_Pablo_
08:35 09.07.2015.

A Frane šta reć nego da mi ža jer si i ti žrtva korumpiranog sustava,a takvu strahotu proživili jer vas potira gasit kamenjar.Zna se jako dobro ko je kriv samo što očito i tvoj odvjetnik ima cijenu.

VL
SA
sasavt
09:14 09.07.2015.

trebo se nagodit da kaže istinu od čeg su nastradali pa bi možda i dobio.

VL
PA
_Pablo_
13:22 09.07.2015.

Kriv je Slavica koji ih je potira gasit kamenjar.Zna je da šalje dicu,koliko je opasno i da ne vridi kamen gasit ali koga se sluša nego zapovjednika. Ne grišite dušu i ne pišite ružne komentare o ovom momku,gleda je kako vatra guta 12 njegovnih kolega i on se jedva spasija.Što mislite kako mu je živit sa tom strahotom?..Šibenski sud je leglo korupcije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.