Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriće u sudanu

Francuzi otkopali 35 minijaturnih piramida

piramida
NI Syndication/PIXSELL
31.03.2013.
u 12:11

Na nekim su mjestima gusto postavljene da se između njih ne može proći.

Grupa francuskih arheologa u Sudanu je otkrila 35 piramida starih 2000 godina, prenose strani mediji. Piramide su izgrađene pri kraju postojanja bogatog kraljevstva Meroe, između 100. i 200. godine prije Krista. Piramide, od kojih neke nisu više od jednog metra, otkrivene su u mjestu Sedeingi, oko 200 kilometara od egipatske granice.

- Na nekim su mjestima gusto postavljene da se između njih ne može proći - rekao je Claude Rilly koji je sa svojim timom otkrio minijaturne piramide. Inače, egipatske piramide starije su od sudanskih, ali su sudanske brojnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije