Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više francuskih turista

Francuza sve više u Zagrebu i Slavoniji

turisti
Foto: Davor Javorović/Pixsell
31.07.2019.
u 10:40

Gosti vole gostoprimljivost i autentičnost a toga u Baranji ima

Profiliranje Hrvatske kao turističke avio destinacije itekako daje rezultata. Svake je godine sve više novih čarter letova i izravnih zračnih linija, poput, primjerice, ove godine iz Lyona, Marseillesa i Bordeauxa za Split, Pulu, Dubrovnik i Rijeku. Rezultat je 300.000 francuskih gostiju od početka godine do sada i više od 300.000 noćenja, što je šest posto više nego lani u tom razdoblju, Sam srpanj, pak, protječe i bolje od toga. U tom je mjesecu zasad Hrvatsku posjetilo 121.000 francuskih turista i sedam posto više nego lani, dok u noćenjima, kojih su u srpnju ostvarili 477.000 plus iznositi čak deset posto.

– Iznimno je pozitivno što kontinuirano jača promet francuskih gostiju ne samo u njihove tradicionalno jakim destinacijama kao što su Dubrovnik ili Split, nego i u novima poput Zagreba, Slavonije i Baranje, Kvarnera i Istre – ističe direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Očekuje se i dobra posezonska posjeta, a da Hrvatska dobro kotira na ljestvici najprodavanijih inozemnih destinacija Francuza potvrđuje i Udruženje francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage. Kažu da prema lani bilježe porast potražnje od 11 posto.

– Francuzi nakon povratka iz Hrvatske ističu našu gostoprimljivost i autentičnost, očuvanu prirodu, prekrasnu obalu, kvalitetnu gastro ponudu i bogatu kulturnu baštinu – otkriva Danijela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije