Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Francuz Courreau drugi put oslobođen optužbe za ubojstvo sina

ubojstvo na šipanu
19.10.2009.
u 15:03

Županijski sud u Dubrovniku oslobodio je optužbe Jacquesa Courreaua (72) za ubojstvo sina Robina (47) krajem prošle godine na otoku Šipanu nedaleko od Dubrovnika.

Nakon što je Županijski sud prije nekoliko mjeseci odbacio optužnicu, iz Državnog odvjetništva su se žalili na tu odluku pa je cijeli proces vraćen.

Sada je Županijski sud oslobodio jedinoga osumnjičenog za brutalno ubojstvo koje je uznemirilo stanovnike Šipana. Podsjetimo, 13. prosinca 2008. upravo je Jacques Curreau alarmirao mještane Šipana i policiju kako je njegov sin teško ozlijeđen u svojoj kući. Robina je netko tupim dijelom sjekire nekoliko puta udario po glavi, a nesretni je Francuz, koji je na Šipan došao živjeti zbog svoje bivše supruge koja je podrijetlom s tog otoka, preminuo putem do Opće bolnice Dubrovnik.

Nakon istrage dubrovačka je policija za ubojstvo osumnjičila Jacquesa koji je 1984. godine u Maroku osuđen na smrtnu kaznu zbog trostrukog ubojstva. Nakon odslužene 21 godine zatvora Courreau je tada pomilovan i pušten iz zatvora. Inače, Jacques Courreau je nakon odbacivanja optužnice pušten i iz pritvora. Nije mu određena jamčevina ni onemogućen izlaz iz Hrvatske, a u Dubrovniku se pojavio kako bi prisustvovao odluci Županijskog suda.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hamiclar
21:47 19.10.2009.

Čovjek je ubijen. Misli li policija pronaći prave krivce kad ovaj očito nije kriv? Ili piši propalo? Uhiti prvog pa kud puklo da puklo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije