Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon lokalnih izbora

Francuski premijer Jean-Marc Ayrault podnio ostavku, naslijedio ga Manuel Valls

Jean-Marc Ayrault
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.03.2014.
u 20:41

Ayraultova ostavka uslijedila je nakon teškog poraza socijalista na lokalnim izborima. U drugom krugu lokalnih izbora u nedjelju socijalisti su izgubili u više od 150 naselja s više od 9.000 stanovnika.

Francuski premijer Jean-Marc Ayrault podnio je ostavku, javlja BBC. Na njegovo mjesto francuski predsjednik François Hollande u televizijskom obraćanju javnosti imenovao je ministra unutarnjih poslova Manuela Vallsa.

Ayraultova ostavka uslijedila je nakon teškog poraza socijalista na lokalnim izborima. U drugom krugu lokalnih izbora u nedjelju, socijalisti su izgubili u više od 150 naselja s više od 9.000 stanovnika, no rezultati još nisu konačni.

Dobar rezultat ostvarili su radikalno desna Nacionalna fronta koja je dobila kontrolu nad jedanaest gradova, uglavnom na jugu zemlje, i srednje desni UMP koji je pobijedio u mnogim važnim gradovima poput Toulousea, Quimpera, Limogesa i Saint-Etiennea. 

Podsjetimo, vjeruje se da je socijalistima presudilo nezadovoljstvo građana gospodarskom krizom, a niska izlaznost nije im išla u korist. 

>> Izlazne ankete: Anne Hidalgo prva gradonačelnica Pariza u povijesti

Komentara 9

KA
kafka
21:21 31.03.2014.

Premijer podnio ostavku. Napokon! Ups, Francuska.! Kriva država, oprostite!

L0
luena 01
21:28 31.03.2014.

Mi nismo te srece da nas podnese ostavku... nasi socijalisti su socijalno neosjetljivi...

ST
stomugromova
09:07 01.04.2014.

Francusku vode i potpuno kontroliraju židovi-cionsti. Ministar obrane: Jean-Yves le Drian – zion jew Ministar vanjskih poslova : Laurent Fabius – zion jew Ministar financija,ekonomije itd. Pierre Moscovici – zion jew Novi premijer i bivši ministar unutrašnjih poslova,drzavne sigurnosti itd.:itd.: Manuel Valls – zion jew Jos samo trebamo zamisliti sto bi bilo da je Dominique Strauss-Kahn postao francuski predsjednik,a sto je bilo vrlo izgledno,no sukob sa bratskom americkom zionistickom centralom ga je stajao te pozicije. Posljednji predsjednik Francuske ( ne predsjednik zionista kao marionete Sarkozy ( zion jew) i Hollande),bio je Jaques Chirac koji je odlucno odbio francusko ucestvovanje u agresiji na Irak 2001g.Otad Francuska nema svog predsjednika,nego zionisticke namjesnike i ne čudi da je u prvim redovima agresije na Libiju i Siriju. Christine Lagarde -sefica MMF-a nakon Dominic Strauss-Kahn-a ,oboje iz Francuske kvote i oboje su zion jews. Jean Claude Trichet - bivsi predsjednik ECB iz Francuske - ne mozes fulati nikako.I on je zion jew.Ne moze posten Francuz biti na tako visokoj poziciji koje su sve okupirala zion jews braca,poput paukove mreze i krpelji.Okupirali nas sve i svima nam piju krv ti vampiri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije