Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasljednica Stoltenberga

Francuski list: Jedna od ovih šest žena mogla bi postati šefica NATO-a. Favoritkinja je i Grabar-Kitarović

Zagreb: U hotelu Westin održano predstavljanje projekta Glas žena u sportu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 16:54

Svoju dužnost Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a će napustiti u listopadu, a njegov nasljednik mora biti imenovan krajem lipnja.

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, sazvao je izvanredni summit 24. ožujka, mjesec dana nakon invazije na Ukrajinu. Svoju dužnost on će napustiti u listopadu, a njegov nasljednik mora biti imenovan krajem lipnja. Kaže se da bi imenovanjem osobe iz neke istočnoeuropske zemlje poslao snažan signal Vladimiru Putinu. Sve se više spominje da bi na čelno mjesto Saveza mogla doći žena. 

Francuski list Les Echos piše o šest kandidatkinja, a među njima je i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Les Echos piše kako je favorit Grabar-Kitarović, koja je već radila u NATO-u kao pomoćnica glavnog tajnika. 

Tu su i šefica diplomacije EU Federica Mogherini, potpredsjednica belgijske vlade Sophie Wilmès, bivša britanska premijerka Theresa May, bivša estonska predsjednica Kersti Kaljulaid i bivša nizozemska ministrica obrane Jeanine Hennis-Plasschaert. 

Video: Kolinda Grabar Kitarović ima novi posao: "Drago mi je što sam dobila takvu priliku"

Komentara 25

TO
tolitol
17:42 23.03.2022.

Ako je izaberu na tu funkciju, bojim se da mnogi u ovoj zemlji od jada neće preživjeti taj šok.

IL
ilustrator
20:17 23.03.2022.

bila bih to odlična promocija hrvatske! što tolikim smeta.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:38 24.03.2022.

Sve super kandidatkinje pa je trenutnom sekretaru produzen mandat za jos godinu dana. Hahahahaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije