Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasni sars

Ugledni institut izgubio 2300 bočica smrtonosnog virusa!

laboratorij
Foto: ilustracija
16.04.2014.
u 09:49

SARS je vrlo opasan virus koji ubija oko 10 posto zaraženih, no u Institutu kažu da nema razloga za paniku

Ugledni francuski Institut Pasteur u ponedjeljak je priznao da je izgubio 29 kutija s 2349 bočica smrtonosnog virusa SARS, prenosi The Local. U Institutu su tijekom inventure shvatili da bočice nedostaju te su pozvali francusku Agenciju za zdravstvenu sigurnost da im pomogne u potrazi. Zaposlenici Agencije četiri su dana tragali za bočicama, no nisu ništa našli.

SARS je vrlo opasan virus koji ubija oko 10 posto zaraženih, no u Institutu kažu da nema razloga za paniku.

– Te bočice nemaju zarazni potencijal – poručuju.

Institut je i službeno pozvao francuske vlasti da otvori istragu o nestalim bočicama, za koje vjeruju da su mogle biti uništene bez ikakvog traga. Razlog nestanka nije još jasan.

– Teorija ljudske pogreške je najvjerojatnija, no ne isključujemo nijednu mogućnost – rekao je glavni direktor instituta Christian Bréchot.

>> Virolog: Virus sličan SARS-u mogao bi izazvati epidemiju

Komentara 6

Avatar poklon1234
poklon1234
17:59 16.04.2014.

sad će neki arapin lječiti po Parizu turiste... :-)

DU
Deleted user
12:57 16.04.2014.

Pa ni su te smrtonosne bocica s virusom sarsom,kupovane kod kumica na pijaci,pa da se nosaju po gradu,da ih neko ukrade ili izgubi,to je zavrsilo u Maliju,ili Libiji,ili Ukrajini……….zar stvarno ima budala da vjeruje u ovo izvjesce…………….

XA
xaron
17:16 16.04.2014.

Ugledni institut izgubio... Šta li tek rade oni neugledni Instituti ? Strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije