Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši znanstvenik

Francuski budist, suradnik Dalaj Lame - najsretniji čovjek na svijetu

covjek
Wikipedia
31.10.2012.
u 08:49

Najsretniji čovjek na svijetu smatra da su ključan razlog njegove sreće, pa i titule, upravo meditacije kojima posvećuje dobar dio dana.

Najsretniji čovjek na svijetu francuski je budist Matthieu Ricard (66), pokazalo je istraživanje ljudske sreće proučavanjem, uz ostalo i aktivnosti mozga, na Sveučilištu u Wisconsinu.

Francuski budist, koji je doktorirao molekularnu genetiku, te je radio na Pasteurovu institutu, 1972. godine zaključio je znanstvenu karijeru, otputovao na Tibet te se posvetio religiji, posebice meditaciji.

Njegove fotografije Himalaja danas se pojavljuju u velikom broju različitih publikacija. Od 1989. godine blizak je suradnik Dalaj Lame te njegov službeni prevoditelj za francuski jezik.

Odlučio je volontirati u istraživanju o sreći, a na svim testiranjima koja su obuhvaćala više stotina dragovoljaca pokazao je iznadprosječne rezultate. Smatra da su ključan razlog njegove sreće, pa i upravo osvojene titule, upravo meditacije kojima posvećuje dobar dio dana.

Naime, posljednjih četrdeset godina osvajač titule najsretnijeg čovjeka na svijetu posvetio je meditacijama u kojima je proveo 40 tisuća sati, priznaje. 

Tko je sretniji u životu - muškarci ili žene?

Komentara 11

DU
Deleted user
10:18 31.10.2012.

suludisumare! Pa nemoj tako! Pa zar n viis kako j sretan!? Vidi kako se lijepo smjeska!

IO
Iohannes
10:37 31.10.2012.

Čudo da nema borbenih anti-teista da napadnu ovog monaha! Izgleda da ga ne dživljavaju dovojno teističnim... Da li je to kršćanima-katolicima kompliment da smo tek mi dovoljan izazov onima koji šire "toleranciju" i "antidiskriminaciju"?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:50 31.10.2012.

Hm Dobri su mi ovi ljudi koji sjede na nekoj planinčini, ništa ne rade i samo troše kisik i onda su kao, sretni. A kako će se reproducirati i imati potomke? Meditirajuči? Čisti sterilizam i izdrkavanje. Misle samo na sebee i totalno su društveno neosjetljivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije