Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Francuski budist, suradnik Dalaj Lame - najsretniji čovjek na svijetu

Najsretniji čovjek na svijetu smatra da su ključan razlog njegove sreće, pa i titule, upravo meditacije kojima posvećuje dobar dio dana.
31. listopada 2012. u 08:49 11 komentara 32 prikaza
covjek
Foto: Wikipedia

Najsretniji čovjek na svijetu francuski je budist Matthieu Ricard (66), pokazalo je istraživanje ljudske sreće proučavanjem, uz ostalo i aktivnosti mozga, na Sveučilištu u Wisconsinu.

Francuski budist, koji je doktorirao molekularnu genetiku, te je radio na Pasteurovu institutu, 1972. godine zaključio je znanstvenu karijeru, otputovao na Tibet te se posvetio religiji, posebice meditaciji.

Njegove fotografije Himalaja danas se pojavljuju u velikom broju različitih publikacija. Od 1989. godine blizak je suradnik Dalaj Lame te njegov službeni prevoditelj za francuski jezik.

Odlučio je volontirati u istraživanju o sreći, a na svim testiranjima koja su obuhvaćala više stotina dragovoljaca pokazao je iznadprosječne rezultate. Smatra da su ključan razlog njegove sreće, pa i upravo osvojene titule, upravo meditacije kojima posvećuje dobar dio dana.

Naime, posljednjih četrdeset godina osvajač titule najsretnijeg čovjeka na svijetu posvetio je meditacijama u kojima je proveo 40 tisuća sati, priznaje. 

Tko je sretniji u životu - muškarci ili žene?

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar stanipani
  stanipani:

  suludisumare! Pa nemoj tako! Pa zar n viis kako j sretan!? Vidi kako se lijepo smjeska!

 • Iohannes:

  Čudo da nema borbenih anti-teista da napadnu ovog monaha! Izgleda da ga ne dživljavaju dovojno teističnim... Da li je to kršćanima-katolicima kompliment da smo tek mi dovoljan izazov onima koji šire "toleranciju" i "antidiskriminaciju"?

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm Dobri su mi ovi ljudi koji sjede na nekoj planinčini, ništa ne rade i samo troše kisik i onda su kao, sretni. A kako će se reproducirati i imati potomke? Meditirajuči? Čisti sterilizam i izdrkavanje. Misle samo na sebe ... prikaži još!e i totalno su društveno neosjetljivi.