Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSLOBODILI I DVOJICU ZAROBLJENIKA

Francuske snage ubile 33 terorista u Maliju. Macron: To je značajan uspjeh

Emmanuel Macron u posjeti Obali Bjelokosti
Foto: LUC GNAGO/REUTERS/PIXSELL
1/7
21.12.2019.
u 18:11

"Uspjeli smo neutralizirati 33 terorista, uzeti jednog zarobljenika i osloboditi dvojicu malijskih policajaca koji su bili uzeti za taoce", rekao je Macron tijekom govora u Obali Bjelokosti

Francuske snage ubile su 33 militanta u subotu u Maliju, u blizini granice s Mauritanijom, objavio je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

"Uspjeli smo neutralizirati 33 terorista, uzeti jednog zarobljenika i osloboditi dvojicu malijskih policajaca koji su bili uzeti za taoce", rekao je Macron tijekom govora u Obali Bjelokosti.

Francuska, bivša kolonijalna sila, jedina je zapadna zemlja sa značajnom vojnom prisutnošću u Maliju i šire na području Sahela, regije u zapadnoj Africi.

"Taj značajan uspjeh, to je angažman naših snaga, to je potpora koju dajemo Maliju, regiji i našoj vlastitoj sigurnosti", rekao je Macron.

Zapovjedništvo francuske vojske potvrdilo je broj ubijenih u operaciji, za koju je objavilo da je izvedena tijekom noći na subotu blizu granice s Mauritanijom, sjeveroistočno od grada Mopti u Maliju. Prošlog je mjeseca u nesreći helikoptera u Maliju poginulo 13 francuskih vojnika. Francuski je predsjednik proveo noć na subotu s francuskim snagama u Abidžanu.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:39 23.12.2019.

a kako se stručnim rječnikom naziva stanje kad strana vojska ubija u nekoj zemlji...? to je kakav terorizam, državni, jer ga sponzorira druga država, ili je to agresija..? zamislimo da malijska vojska operira po francuskoj.. kako nazivamo to? i zašto se francuska upleće u unutarnje stvari druge zemlje? zašto je ona zauzela jednu stranu u borbi vlasti i opozicije? ne zaboravimo da je zapad sirijske teroriste nazivao oporbom, i kad su ubijali policajce i vojnike, to opravdavao.. kako se lako jedna retorika promijeni zbog dnevnih interesa... nema francuska tolko novca da može duže držati puno vojnika u africi. ne može spriječiti paljenje automobila u parizu, a kamoli ovo u drugoj zemlji.

BF
bf2
19:06 22.12.2019.

lijepa vijest :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije