Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ POMOĆ UMJETNE INTELIGENCIJE

Zbogom skrivenim objektima: Francuska objavila kako će provjeravati neprijavljene bazene i proširenja na kućama

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
13.10.2021.
u 14:34

Zemljišnoknjižni uredi koristit će satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promjena vrijednosti nekretnine, navodi se u planu porezne uprave

Francuske vlasti mogle bi uskoro početi koristiti satelitske fotografije u potrazi za skrivenim bazenima i proširenjima koje su vlasnici kuća sakrili od porezne uprave.

Zemljišnoknjižni uredi koristit će satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promjena vrijednosti nekretnine, navodi se u planu porezne uprave.

Rad inspektora na terenu bit će sveden na minimum. Umjetna će inteligencija pomoći u pretraživanju satelitskih fotografija i generirat će automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine, pa će biti smanjena potreba za kadrovima.

Televizija BFMTV objavila je u srijedu da će metodu prvotno evaluirati devet departmana.

Prilikom prvog testa u departmanu Alpes-Maritimes sa sjedištem u Nici otkriveno je nakon nekoliko tjedana kako poreznoj upravi nije prijavljeno čak 3000 bazena.

Osim toga, od izmjene zakona prošle godine, porezne vlasti mogu procjenjivati sve podatke objavljene na društvenim mrežama, u potrazi za utajivačima poreza.

U međuvremenu se mijenjaju oglasi za posao u poreznoj upravi. Za novi projekt traže se stručnjaci specijalizirani za "filtriranje korisnih informacija iz slika".

VIDEO Naša znanstvenica progovorila o velikoj temi u Europi i otkrila što će se događati s autima i avionima

Komentara 1

BF
bf23
22:46 13.10.2021.

pohvalno,i dok na brdovitom balkanu svatko tko je glasan i ima koju kunu u džepu može što hoće,normalne države imaju kakav-takav red

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije