Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Francuska je ušla u drugi lockdown: Pogledajte prizore s praznih ulica Pariza

Foto: Le Tellec Stephane/ABACA/PIXSELL
1/12
02.11.2020.
u 10:02

Predsjednik Emmanuel Macron upozorio je da će drugi val "vjerojatno biti teži i smrtonosniji nego prvi" iako je poručio da će ovaj lockdown biti manje strog nego onaj na proljeće.

Francuska je ušla u drugi 'lockdown', a Francuzi će moći izlaziti samo u trgovinu, ići na liječničke preglede i na posao ako nije moguć rad od kuće. 

Nacionalni lockdown za 65 milijuna stanovnika Francuske bit će na snazi do 1. prosinca, no zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi mogao i dulje potrajati.

Francuski premijer Jean Castex rekao je da će ljudi moći vježbati vani sat vremena dnevno, ali se neće smjeti udaljiti više od jednog kilometra od svog doma. Morat će pri svakom izlasku imati potvrdu o opravdanosti izlaska ili riskirati kaznu od 135 eura.

1/10

Putovanja unutar Francuske se zabranjuju, ali granice s članicama EU-a ostaju otvorene. Posjeti obitelji i prijateljima su također zabranjeni. Tvornice i gradilišta će nastaviti raditi, a ostaju otvorene i jaslice, vrtići i škole. Učenici u dobi od šest godina i stariji morat će nositi maske u školama, dok su ranije one bile obavezne za djecu od 11 godina nadalje.

Predsjednik Emmanuel Macron upozorio je da će drugi val "vjerojatno biti teži i smrtonosniji nego prvi" iako je poručio da će ovaj lockdown biti manje strog nego onaj na proljeće.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
10:52 02.11.2020.

i mi zelimo isto dosta je bilo umiranja za hdz..uvidte lock down!!

SC
Serious_Callers_Only
10:20 02.11.2020.

Ovo što se danas događa u Europi je nagrada za uspješnu turističku sezonu, za vrijeme koje su države molile građane da putuju i troše. Virus se proširio među mladima i radno aktivnima koji nisu imali simptome. I svi su gosti u cijeloj Europi došli na istu ideju. Ići ću van centra, u mali hotel i mali kafić, da sigurno i uspješno proširim svoj virus po cijeloj Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije