Naslovnica Vijesti Svijet

Francuska izdala upozorenje veleposlanstvima zbog karikatura

Upozorenje je izdano nakon što je satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda. Francuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država bit će zatvoreni sljedećih nekoliko dana
20. rujna 2012. u 07:31 6 komentara 302 prikaza
charlie hebdo
Foto: Reuters/PIXSELL

Francuska je izdala upozorenje veleposlanstvima nakon što je francuski satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda, javlja BBC. Francuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država iz opreza će biti zatvoreni sljedećih nekoliko dana.

Francuski ministri izrazili su zabrinutost zbog karikatura koje je objavio Charlie Hebdo , ali brane slobodu tiska. Interventna policija razmještena je u uredima tjednika u Parizu, a tjednik je potvrdio da je njegova internetska stranica napadnuta.

Karikature ismijavaju prosvjede i nasilje koje je izbilo u muslimanskim državama nakon objave filma "Nevinost muslimana".

>> Francuski tjednik objavio karikaturu proroka Muhameda

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • termal:

    Treba razlikovati odvratni film o proroku od karikatura koje se javljaju po lijeim evropski časopisima.. Dok prvo ima političku pozadinu drugo je samoreklama nekih "naprednih , lijevih" psedoumjetnika i pseudointelektualaca, koji time žele nešto poručiti. A što? U biti nije ... prikaži još!e mi jasno zašto evropska intelektualna ljevica ne poštuje tuđe svetinje ( na pr ruske, kineske arapske, krščanske) i gleda te ljude i njihove svetinje kao podljude niže vrste. Znate kako nas mediterance, zemlje bivšeg SEV-a zovu u EU :"Svinje". Ostatci kolonijalne svijesti u tih ljudi?

  • hag je djelo komunjara:

    to je sve planirano i iscenirano -jer se sprema Napad na IRAN..eeheheheh bute vidli....

  • manojlovic:

    Francuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država bit će zatvoreni sljedećih nekoliko dana kome je ovo potrebno i zasto .. ? sve je to programirano .. znaci po ovome se vidi da ovi fascinirani muslimani nemaju krivice ... prikaži još!slimani nemaju krivice