Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brižna djevojka

Francesca želi preko pape Franje spasiti Berlusconija

Silvio Berlusconi
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
28.11.2013.
u 11:20

Djevojka bivšega talijanskog premijera, jučer izbačenog iz parlamenta, moli Svetog Oca da je primi i sasluša

-Lansiram poziv papi Franji, neka me primi i sasluša priču o Berlusconiju, izjavila je Francesca Pascale (28), djevojka bivšega premijera Silvija Berlusconija (77) u razgovoru za današnji broj lista Corriere della Sera. Silvio Berlusconi nije potišten, već je ljut jer je neopravdano osuđen, drži Francesca Pascale.

I Berlusconijeva brane njegova djeca, na prvom mjestu kći Marina (47), koja kaže kako bi se "država trebala sramiti“ zbog osude njezina oca.
Francesca Pascale bila je ispred pozornice na kojoj je sinoć, u ulici palače u kojoj boravi u Rimu, Berlusconi govorio dok se u Senatu izglasavalo njegovo isključenje iz Parlamenta, i na koncu poljubila mu je ruku kada je završio svoj govor.

Napadao je suce koji su ga osudili i lijevicu koja ga je izbacila iz senatorskih klupa. Najavio je kako će nastaviti svoju političku bitku protiv onih koji su ga izbacivanjem iz Parlamenta "izvršili udar".
Francesca Pascale kaže kako je pomislila je otići predsjedniku republike Giorgiju Napolitanu u palaču Quirinale, ali bi "naišla na zatvorena vrata", pa zato želi pokucati na vrata pape Franje.

Želi Papi objasniti kako je njezin 77-godišnji dečko (nisu oženjeni bez obzira na to što su neki tako napisali), osuđen na godinu dana kućnog pritvora zbog utaje poreza, zapravo nevin.
-Htjela bih odvesti svoga čovjeka (Berlusconija) daleko od onih koji ga mrze, kako bi ga zaštitila od nepravednih ponižavanja, kaže Pascale i dodaje kako je svjesna da on to ne želi, ne bi se mogao pogledati u zrcalo.

Berlusconi želi reagirati, želi se vratiti na političku pozornicu kao pobjednik. Pokrenut će postupak za ponovno otvaranje procesa na kojem je definitivno osuđen, te, ako prije nebudu prijevremeni talijanski parlamentarni izbori zbog pada vlade premijera Enrica Lette, na izborima za europski parlament u ljeti 2014. poraziti svoje protivnike. Vodit će stranku Naprijed Italijo premda neće moći biti kandidatom na izbornim listama pošto mu je na četiri godine zabranjeno djelovanje u institucijama.

Berlusconija izbacili iz parlamenta: 'Gorak dan za demokraciju'

Komentara 3

DU
Deleted user
12:42 30.11.2013.

dečko se neće zaustaviti sve dok se ne sruši od infarkta

IS
istri
14:53 28.11.2013.

tesko primaju : pad ,a mizerno se puzeci mole za oprost, mislim da covjek trazi oprost onda kad je svjestan da je skrivijo nesto van zakona. a to je taj covjek koji je umeo sa govorom kojim su se sluzilizili i drugi velikani koji su na kraju lose zavrsili. vezati mase uza sebe sa slatkim laznim obecanjima, to je njegova vrlina i zato ljudi im padaju pod noge kao smokve.

IS
istri
15:36 28.11.2013.

sto neki nebi dali za vlast. tako biva obicno kod bolnih umava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije