Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Fra Ante Madunić: Nisam se seksao s malodobnicama!

Fra Antu Madunića terete za dva spolna odnosa zloporabom položaja. Naime, on je kao župnik u Prološcu od lipnja 2010. do svibnja 2011. imao seksualne odnose s dvjema 17-godišnjakinjama, iako je bio njihov svećenik i vjeroučitelj
14. prosinca 2011. u 18:31 25 komentara 23 prikaza
'01.09.2011., Vrlika - Zupa gospe Ruzarice u Vrlici u kojoj je do 2004. godine sluzio fra Ante Madunic, optuzen za seksualno uznemiravanje u Proloscu. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'

Fra Ante Madunić, 61-godišnji svećenik optužen za seksualni odnos s dvjema malodobnicama iz svoje župe Prološca, u srijedu je na splitskom sudu rekao da nije kriv i branio se šutnjom. Sudac za mladež Zoran Ivanišević isključio je javnost iz glavne rasprave jer su oštećene malodobne osobe i održao ročište iza čvrsto zatvorenih vrata.

Prvoga dana suđenja sudac Ivanišević zatražio je psihijatrijsko vještačenje optuženog župnika i odgodio raspravu na neodređeno vrijeme, odnosno dok sud ne dobije nalaz vještaka. Traži se vještačenje za razdoblje kada je optužen da je činio kaznena djela te za vrijeme kada je dao iskaz istražnom sucu Slavku Lozini, koji je bio suprotan od posljednjega datog iskaza. Tada je priznao seks s malodobnim župljankama, pričao kako im je plaćao, kajao se i molio Boga da mu oprosti.

Fra Antu Madunića terete za dva spolna odnosa zloporabom položaja. Naime, on je kao župnik u Prološcu od lipnja 2010. do svibnja 2011. imao seksualne odnose s dvjema 17-godišnjakinjama, iako je bio njihov svećenik i vjeroučitelj. Vijest je to koja je u lipnju šokirala cijelu Hrvatsku.

Župnik je znao njihovu dob, a kaznena djela počinio je koristeći se svojim položajem. One su pristale jer su u njega imale potpuno povjerenje. Terete ga da je jednoj od djevojaka davao i određene novčane iznose, stvarajući tako financijsku ovisnost o njemu.

Kada je započela istraga nad nemoralnim župnikom, istražni sudac Slavko Lozina imao je problema s uzimanjem iskaza. Naime, fratar nije bio u Prološcu, odgovoreno mu je da je premješten u župu Slivno, ali i odatle se poziv vratio neisporučen. Tek kada je Lozina za njim raspisao tjeralicu, nakon nekog vremena sam se pojavio. Tada je priznao djelo, rekao da je mladim djevojkama seks plaćao po 1000 kuna, kajao se i tvrdio kako su one njemu slale poruke i nudile seks za novac. Rekao je kako je imao još takvih ponuda u župi, ali ih je odbio.

U Prološcu su mnogi znali za sklonosti svog fratra prema ženama.

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • marras85:

    Daj budi Musko i Priznaj kazi jednom Istinu krv nije Voda.

  • karambita:

    ma kazem ja, kad spherma udari u glavu,,,ma tu ni papa ni rim ne pomazu.....kad ce vec jednom tim katolickim crkvenjacima biti jasno da je covjek rodjen da ima sexualni odnos s partnerom suprotnog spola....koja vjera koji bakraci....nista bez mini suknje

  • -obrisani-:

    Čemu toliko krike oko nićega ? Čovjek je platio