Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Fox News gradi studio u kući Sarah Palin iz kojeg će ona voditi kampanju

Sarah Palin
AFP
08.02.2010.
u 16:22

Otkako je u srpnju napustila mjesto guvernerke Aljaske, Palin je važna politička figura na desnici. Hvali se da ima 1,3 milijuna prijatelja na Facebooku.

Prije nešto više od godinu dana bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin kandidirala se za potpredsjednicu SAD-a i uvjerljivo je izgubila. Bila je izložena posprdnim komentarima kako joj je opće znanje manjkavo, a glavna kvalifikacija u vanjskoj politici ta da se iz njezine Aljaske (gdje je donedavno bila guvernerka) za lijepa vremena vidi Rusija.

Ozbiljni analitičari bili su spremni staviti ruku u vatru da njezina zvijezda neće sjati dulje od godinu dana. Prevarili su se. S. Palin se ovog vikenda vratila na velika vrata. Na nacionalnoj konvenciji konzervativnog pokreta “Tea Party” u Nashvilleu dočekana je ovacijama.

Jako tražena

Koliko je tražena možda najbolje govori podatak da je za govor plaćena 100.000 dolara, što je cijena koju trenutačno u SAD-u mogu postići samo bivši predsjednici Bill Clinton i George Bush. Glavna zvijezda skupa optužila je Baracka Obamu, nazivajući ga “onaj tip s blesimetrom”, da ne razlikuje prijatelje od neprijatelja. Razdragana masa pozdravljala ju je uzvicima: Kandidiraj se! Palin nije potvrdila da će se kandidirati, ali nije niti demantirala. Na pitanja o kandidaturi odgovarala je nejasno, kao Milan Bandić prije nekoliko mjeseci. Otkako je u srpnju napustila mjesto guvernerke Aljaske, Palin je važna politička figura na desnici. Hvali se da ima 1,3 milijuna prijatelja na Facebooku.

Društveni utjecaj

Njezina knjiga “Going Rogue” prodana je u dva milijuna primjeraka. Postala je komentatorica konzervativne mreže Fox News, koja joj gradi studio u njezinoj kući u Aljasci. Ima, dakle, solidnu infrastrukturu za predsjedničku kampanju. No, analitičari upozoravaju da takva prisutnost u javnosti može biti kontraproduktivna.

Tvrde da Sarah Palin sve više postaje društveni “celebrity”, a sve manje ozbiljan politički kandidat. Birači su također podijeljeni. Dok 43 posto misli o njoj pozitivno, čak 46 posto ima negativno mišljenje.

Ključne riječi

Komentara 5

BT
bili-tartuf
16:43 08.02.2010.

luda baba.....

Avatar vaksalainen
vaksalainen
17:27 08.02.2010.

meni je boja dvojnica u kultnom filmu Who\'s Nailin\' Paylin? moj savjet je da pogledate ovaj kultni film, ako ga vec nemate u arhivi..

OB
-obrisani-
17:35 08.02.2010.

daj brzo adresu... pogleda sam samo prvu minutu... dooobraaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije