Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografija

Fotografije para Bachrach-Krištofić na izložbi u Račiću

bach
16.12.2011.
u 21:10

Mnoge osobne snimke para Bachrach/Krištofić moći će se vidjeti na izložbi koja se u petak 17. prosinca otvara u zagrebačkoj galeriji Josipa Račića

Što su snimili i odlučili pokazati javnosti Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić, moći će se vidjeti na izložbi koja se u petak 17. prosinca otvara u zagrebačkoj galeriji Josipa Račića. Riječ je o devet fotografskih diptiha u boji, velikog formata. Fotografije su nastale u razdoblju od 1981. do 2010. godine.

Autorski par Bachrach & Krištofić izložbi je dao naslov Prisjećanje / Ponavljanje, Izbliza i osobno II. Nastavak je to izložbe Izbliza i osobno, koja je održana prije mjesec dana (galerija ULUPUH) na kojoj su izloženi radovi vezani uz temu memorije kuće, mjesta stanovanja, kao proširenog tijela. Ovaj put na fotografijama su tijela/tijelo izloženi pogledu, vremenu, trošenju.

U predgovoru kataloga kustos izložbe, Željko Marcijuš piše: “... U ciklusu Prisjećanje i ponavljanje… Sanja i Mario izlažu se mjerom pogleda, rituala snimanja onoga ispred i iza objektiva. Suprotstavljajući i uspoređujući relativnu relaciju prostor-vrijeme, ostvaruju usporedno, usklađeno i pokatkad sukobljeno parove fotografija Sanjina nagog tijela, otkrivajući unutar zidova vlastita boravišta sve mijene koje donosi vrijeme na stvarima i predmetima njihova doma, na koži, grudima, licu žene. Te fotografije prožete su polaritetima i sjetnom nostalgijom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije