Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Fotografija mrtvog Bin Ladena neuspjela je fotomontaža

Bin Laden
AFP
02.05.2011.
u 16:13

Već je na prvi pogled čudno što i mrtav Bin Laden ima iste sjedine kao na slici koja je snimljena prije 13 godina. Nevjerojatno je da za toliko vremena nije nimalo posijedio

Fotografija mrtvog Osame bin Ladena, koja je jučer obišla cijeli svijet kao dokaz da je skončao najtraženiji svjetski terorist, samo je loša fotomontaža. Spornu fotografiju prva je objavila jedna pakistanska televizija. No, svjetske agencije brzo su uz spornu fotografiju mrtvog Bin Ladena objavile i njegovu originalnu fotografiju koja je obrađena u Photoshopu. Već je na prvi pogled čudno što i mrtav Bin Laden ima iste sjedine kao na slici koja je snimljena prije 13 godina. A već je tada bilo razvidno da je najtraženiji svjetski terorist sklon sjedinama.

Puno stariji

 Stručnjaci ističu da bi na nekoj slici novijeg datuma Osama bin Laden trebao izgledati mnogo starije, a njegova brada biti bjelja. To više što su svi obavještajni podaci zapadnih sila isticali da je bio teški bubrežni bolesnik. Kada se tomu pridoda i stres koji donosi činjenica da je netko najtraženiji terorist na svijetu, kojega k tomu proganja najjača vojna sila na svijetu, onda je zaista nevjerojatno da je za ovih 13 godina ostao tako dobro “očuvan”.

Stoga zvuči uvjerljivo objašnjenje da su autori fotomontaže na leš nekog čovjeka, koji je donekle sličio Bin Ladenu, jednostavno nalijepili dijelove lica utemeljitelja Al-Qa’ide. Tvorci ove prijevare dijelove glave koji su oštećeni ostavili su od originalnog “vlasnika”, dok su neoštećene dijelove lica jednostavno prekopirali s originalne slike Osame bin Ladena. Konkretno, to znači da su oči, čelo i kosa najvjerojatnije nepoznatog čovjeka, dok su nos, bore na licu, zubi, brada i uho “presađeni” s originalne fotografije Osame bin Ladena.

Za pola sata

To nam je potvrdio i Siniša Hančić, direktor fotografske agencije Pixsell. Njemu je najčudnije to što je raspored sijedih dlaka na bradi mrtvog i živog Bin Ladena identičan.

– Kada znamo da je slika živog Osame nastala 1998. godine, onda je nevjerojatno da on za 13 godina nije nimalo posijedio. To je nemoguće – ističe Hančić. Čudno je i to što Osama bin Laden ima gestu kao da je živ, kao da nešto govori.

– Ne vjerujem da mrtav čovjek može imati ovakve geste – kaže Hančić ističući da montaža nije najbolje uspjela. On bi joj dao tek prolaznu ocjenu.

– Dobar stručnjak za Photoshop ovakvu fotomontažu može napraviti za pola sata – zaključuje Hančić.

Komentara 33

LE
Lego
17:04 02.05.2011.

Prije ce biti da se gos. Hancic i slicni prave vazni i glume strucnjake,obicno hrvatsko pametovanje.

TR
tresnjevka
17:52 02.05.2011.

http://www.4dportal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1539%3Aproblem-reakcija-rjeenje-qbin-ladenq-mrtav-oekujmo-masivni-nuklearni-napad&catid=40%3Acrna-kronika&Itemid=105&lang=hr

BC
BCA
20:46 02.05.2011.

Je, bacili ga u more. da su ga ubili, hodali bi s njime po svijetu ko sa svetim pismom. Isti ko naša Jaca..he..he Laž, laž i samo laž Za one glupave, neškolovane Amere hrana za budale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije