Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upaljeni meteoalarmi

FOTO/VIDEO Pao i snijeg, na Čiovu tuča: U dijelove Hrvatske stigla promjena vremena

Foto: DHMZ
1/14
06.03.2024.
u 11:37

Na Čiovu je pala tuča, a više predjele zabijelio je snijeg. Za dijelove Hrvatske danas je upaljen meteoalarm. Upozorenje je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdano zbog grmljavinskog nevremena. Imate li fotografiju ili video snijega i nevremena, pošaljite nam na e-mail dojavi@vecernji.net.

Na Zavižanu je danas pao snijeg, objavio je snimke DHMZ. Snijeg je pao i na Platku, a u dijelove Dalmacije također je stigla najavljena promjena vremena. Nevrijeme se sprema i u Splitu, javljaju nam čitatelji. 

Čiovo je pogodila snažna kiša, a potom i tuča. Do 10 sati najjače grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje Čiova, a tamo je, prema podacima mreže pljusak.com, mjestimice palo do 30 litara oborina po četvornome metru. Padala je i obilna kiša, a zbog toga su nastajale obilnije bujice na ulicama, a i tuča je prekrila dijelove ovog otoka, piše Dalmacijadanas.

1/14

Za dijelove Hrvatske danas je upaljen meteoalarm. Upozorenje je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdano zbog grmljavinskog nevremena. "Promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći, ponegdje izraženiji na Jadranu te u područjima uz Jadran. U sjevernim kopnenim krajevima uglavnom suho.

U višem gorju povremeno susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni prolazno s jakim udarima, na krajnjem jugu umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C, u gorju malo niža", navodi u vremenskoj prognozi DHMZ. I sutra će biti promjenljivo oblačno.

Foto: DHMZ

Povremeno kiša, u prvom dijelu dana još u Dalmaciji i pljuskovi i grmljavina, osobito na jugu, a u višim predjelima Like mjestimice susnježica i snijeg. Lokalnih pljuskova na jugu može biti i poslijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, a na jugu veći dio dana umjereno jugo. Najniža temperatura od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15, u gorju od 5 do 8 °C.

Imate li fotografiju ili video snijega i nevremena pošaljite nam na e-mail dojavi@vecernji.net.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije