Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUOBIČAJENO JAKE KIŠE

FOTO/VIDEO Obilne oborine poplavile Dubai: Auti zapeli u vodi, prekidao se zračni promet

Dubai poplava
Foto: REUTERS/Abdel Hadi Ramahi
1/11
16.04.2024.
u 17:46

Vlasti su poslale cisterne na ulice da ispumpaju poplavnu vodu koja se slila u neke domove te prisilila ljude da zgrabe kante kako bi pokušali spasiti svoje kuće

Obilne kiše pogodile su Ujedinjene Arapske Emirate u utorak. Dijelovi glavnih autocesta poplavljeni su, a mnogi su ostavljali svoja vozila na cestama diljem Dubaija. Također, došlo je do prekida zračnog prometa u velikoj međunarodnoj zračnoj luci. U međuvremenu, broj poginulih u teškim poplavama u susjednom Omanu popeo se na 18, dok se neki još vode kao nestali.

Kiše su u UAE-u počele padati tijekom noći, a jaki su vjetrovi pridonijeli prekidima letova u međunarodnoj zračnoj luci Dubai, najprometnijoj zračnoj luci na svijetu za međunarodna putovanja. Škole diljem UAE uglavnom su zatvorene, a mnogi su radnici radili na daljinu, navodi CBS News

Neki su svojim vozilima zapeli u vodi koja je prekrila ceste. Vlasti su poslale cisterne na ulice da ispumpaju poplavnu vodu koja se slila u neke domove te prisilila ljude da zgrabe kante kako bi pokušali spasiti svoje kuće.

GALERIJA Obilne oborine poplavile Dubai

Dubai poplava
1/10

Kiša je neuobičajena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sušnoj zemlji Arapskog poluotoka, ali povremeno pada tijekom hladnijih zimskih mjeseci. Mnoge ceste i druga područja nemaju drenažu zbog nedostatka redovitih oborina, što je pogoršalo poplave.

Klimatolozi već godinama upozoravaju da klimatske promjene uzrokovane ljudskim djelovanjem potiču ekstremnije i manje predvidljive vremenske prilike diljem svijeta. Dijelovi južne Rusije i središnje Azije također se već danima suočavaju s neuobičajeno štetnim količinama oborina.

Komentara 1

AK
Aka
05:06 17.04.2024.

Kaj nije Dubaj mjesto razvrata? Onda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije