Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice OLUJE

FOTO/VIDEO Strašno nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led veličine oraha oštetio automobile

Foto: 034portal.hr
1/9
25.06.2021.
u 20:08

Stožer poziva građane da budu pripremljeni na moguće lokalne bujične poplave, olujne udare vjetra i tuče, te na moguće prekide u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Požeština ove godine nikako nema sreće s vremenskim (ne)prilikama. Nakon nedavnog strahovitog nevremena i poplave koja je donijela velike štete, ovaj je kraj u petak iza 16 sati opet poharalo jako olujno nevrijeme praćeno grmljavinom. Uz jak vjetar i kišu, padale su velike količine leda veličine oraha koji je, zapravo, nanio najviše štete. 

1/5

Naime, automobili su razbijeni, vjetrobranska stakla, prozori na kućama, krovovi  crijep, polomljene ograde. Kao i prije dva tjedna, opet su najviše stradali sam grad te obližnji Vidovci i Vetovo.

Srećom, nema dojava o poplavama. U naselju Babin vir vjetar je iščupao drveće. Po cestama i stazama u gradskom središtu leži razbacan crijep, granje i drveće. Neke kuće ostale su bez krovova, štete se zbrajaju. Na teren su izašle sve dežurne službe.

Pogledajte video tuče iz Vidovca, predgrađa Požege

Oko 19 sati nevrijeme, praćeno ledom, pogodilo je i dijelove Vukovarsko – srijemske županije. Putem društvenih mreža građani javljaju o ledu u Vukovaru, Vinkovcima, Ivankovu…  Čitatelji javljaju o ledu veličine oraha i manjem. Ostaje da se vidi kolika je šteta na poljima i automobilima. 

Koliko je jaka bila tuča pokazuju i slike i snimke iz Ivankova kod Vinkovaca. 

Foto: Čitatelj

Tijekom obilaska grada gradonačelnik Požege Željko Glavić potvrdio je kako gotovo da nema krova na kojem nema oštećenih crijepova od leda.

"Puno je razbijenih automobila, prozora i svega. Trajalo je petnaestak minuta, ali ne možete vjerovati koliko je štete napravljeno", rekao je gradonačelnik Glavić za Hinu. Potvrdio je da zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama.

 Na terenu je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

"Kako mi se čini Požega je najgore prošla, oštećeni su krovovi na kućama, ali i na javnim objektima. Stradali su i građevinski objekti na području općine Jakšić.Velike su štete na poljoprivrednim kulturama u Jakšiću, Pleternici, Kutjevu. Teren još obilazimo i podatke prikupljamo. O financijskim razmjerima štete trenutno se ne može govoriti. Aktivirali smo žurne službe radi sanacije šteta, a i građani se sami snalaze, jer ne znamo što nas čeka noćas ili preko vikenda",  rekla je Jozić.

Snimke koje se šire internetom ukazuju na to koliko je snažno padala tuča. 

Razmjeri štete vidljivi su i na fotografijama koje je objavila i Virovitičko-podravska županija. 

Jak vjetar uz tuču uzrokovao je i manje materijalne štete na području Požege. Prema prvim informacijama razbijeni su krovovi, oštećeni automobili i vjetrobranska stakla, javlja 034portal. 

Podsjećamo, Stožer civilne zaštite pozvao je u petak građane da budu spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu te da se zaštite od munja, kao i oštećenja na imovini i drveću.

Pozivajući su upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje, Stožer poziva građane da budu pripremljeni na moguće lokalne bujične poplave, olujne udare vjetra i tuče, te na moguće prekide u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

ZA
zagreb5
22:16 25.06.2021.

Stop ukidanju protugradne obrane

PV
prcko.vitamincic
19:03 25.06.2021.

Rekli bi dežurni komentatori i ovo je normalno, isto kao što su u ljetu nesnosne vrućine, tako i tuča led isto normalno...

Avatar Svračak
Svračak
18:01 25.06.2021.

Tko dobije, tko ne dobije, požeština gotovo uvijek dobije. I to ništa dobroga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije