Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE topničke VJEŽBE

FOTO Sjeverna Koreja pokazala svu moć svoje vojske i poslala prijeteću poruku susjedima

North Korean leader Kim Jong Un guides an artillery firing drill by the Korean People's Army
Foto: KCNA/REUTERS
1/9
08.03.2024.
u 17:36

Topnička vježba u četvrtak bila je druga vježba ovog tjedna, a Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un promatrao je i jednu i drugu, što su zabilježili službeni fotografi režima

Sjeverna Koreja u četvrtak je demonstrirala velik broj topničkih sustava dugog dometa, oružja koje bi mogla upotrijebiti za napad na Južnu Koreju bez upozorenja. Prema nekim procjenama, tako bi s lakoćom mogla uzrokovati desetke tisuća žrtava. Topničke vježbe izvode se u vrijeme pojačanih napetosti na Korejskom poluotoku dok Sjedinjene Države i Južna Koreja provode svoju godišnju vježbu Štit slobode, za koju je južnokorejska vojska rekla da će se usredotočiti na odvraćanje nuklearnih prijetnji Sjeverne Koreje.

Ministarstvo obrane Sjeverne Koreje osudilo je u ponedjeljak 11-dnevne zajedničke vježbe SAD-a i Južne Koreje kao "provokativne" i "bezobzirne" i upozorilo da će sjevernokorejske snage nadzirati "avanturistička djela" i provoditi "odgovorne vojne aktivnosti" kako bi "dovele nestabilnu sigurnosnu situaciju pod kontrolu", prema državnoj Korejskoj središnjoj novinskoj agenciji (KCNA), prenosi CNN.

Topnička vježba u četvrtak bila je druga vježba ovog tjedna, a Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un promatrao je obje vježbe, što su zabilježili službeni fotografi režima. KCNA je izvijestila kako su vježbe "poruka susjedima".

"Vježba je započela demonstracijom snage dalekometnih topničkih jedinica u blizini granice. Ovom je oružju neprijateljska prijestolnica u dometu napada, čime smo ispunili važnu vojnu misiju za odvraćanje od rata", stoji u izvješću KCNA. Kim je naglasio važnost priprema "za redovitu borbenu mobilizaciju kako bi sve topničke podjedinice mogle preuzeti inicijativu nemilosrdnim i brzim udarima u trenutku njihovog ulaska u stvarni rat", navodi se.

GALERIJA Novo sjevernokorejsko oružje dalekog dometa

North Korean leader Kim Jong Un guides an artillery firing drill by the Korean People's Army
1/22

 

Komentara 20

Avatar maskmaker
maskmaker
18:46 08.03.2024.

Fakat ne znam kome je namjera uopće ići napadati tu prčiju. Što bi time dobio? Hrpetinu naroda koji nema ništa.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
21:20 08.03.2024.

Ovo me podsjeća na sličnu vježbu relativno nedavnu, na kojoj je Vučić gledao kako VBR-ovi pucaju u ništa. Takve predstave su samo za unutarnju scenu kojom se vlastitom narodu daje do znanja da nemaju šanse svrgnuti diktatora.

HO
homofobic
18:46 08.03.2024.

Sjevernokorejska raja bi vise ljubila “Voljenog vodu” da im je dao nesto prozdti i prazne zeluce napuniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije