Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška platforme možemo

FOTO Sandra Benčić na prvoj Povorci ponosa 2002.: 'Sada na Pride idem s djecom'

Sandra Benčić
Možemo - politička platforma/Facebook
03.07.2021.
u 14:24

Prva povorka ponosa u Zagrebu se održala 29. lipnja 2002

U Zagrebu se održava 20. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea pod geslom "Prajd zauvijek!“. Prva povorka ponosa u Zagrebu se održala 29. lipnja 2002., a na toj povorci je bila i Sandra Benčić, objavila je na svom Facebooku platforma Možemo uz fotografiju Benčić iz 2002. godine. 

"Naša Sandra Benčić na prvoj Povorci ponosa 2002.

"Pride je slavlje otvorenosti, stvara pozitivnu atmosferu te potiče prihvaćanje drugih i drugačijih. Cilj je da se svi osjećaju dobro i dobiju jednak tretman. 2002. su nas mrzili, psovali, bacali po nama stvari, pa čak i suzavac, a sad na Pride idem s djecom. Iako još nije sve kako bi trebalo biti, društvena jednakost je puno veća nego što je bila prije 20 godina." Pročitajte što je još Sandra rekla o Prideu bit.ly/sandrabencicpride i vidimo se poslijepodne na XX. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji!", napisali se u objavi.

LGBTIQ zajednica u posljednjih 20 godina izborila se za pravo na vidljivost u javnosti i na sudjelovanje u političkom, kulturnom i društvenom životu, pravo na slobodu okupljanja lišenu prijetnji i nasilja, te za zabranu diskriminacije na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja, za kažnjavanje zločina iz mržnje, za promjenu oznake spola i pravo na život u svom rodnom identitetu, za životno partnerstvo, obiteljski život, partnersku skrb i pravo na udomljavanje. 
 

Komentara 52

KL
Klarica
14:31 03.07.2021.

Nisu djeca kriva što imaju blesavu mater.

ST
stefj
14:38 03.07.2021.

A što sad, njoj se aktivizam u potpunosti isplatio. Ništa nije radila cijeli život, a primala ogromne novce, a sada zarada tek kreće...

DU
Deleted user
14:39 03.07.2021.

Budućnost gdje su svi homići, a djeca iz epruvete. GospodeBože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije