Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA ZA VRIJEME LETA

FOTO Pronašli panel koji je otpao s aviona u letu, uočili i mobitel putnika: 'Nema ni ogrebotine!'

Foto: reuters
1/2
08.01.2024.
u 15:29

Jedan od ključnih predmeta, dio otkinut sa zrakoplova, pronađen je u dvorištu kuće jednog učitelja u Oregonu. Radilo se o panelu s prozorom od čak 27 kilograma, koji je inače služio na zrakoplovu za izlaz u hitnim situacijama

Putnici leta Boeing 737 ostali su u šoku nakon što je u kabini samo nekoliko minuta nakon polijetanja pao panel i doslovce ostavio rupu u avionu koji je bio u zraku. Zrakoplov je ubrzo i sletio, a putnici su kasnije ispričali kako je i jedan dječak bio u redu u kojem je otpao panel pa ga je majka morala pridržavati kako ne bi ispao iz aviona. Osim toga, jak vjetar odnio je i jednom muškarcu mobitel, a tek nekoliko dana kasnije počelo se otkrivati i gdje su svi ti predmeti završili.

Jedan od ključnih predmeta, dio otkinut sa zrakoplova, pronađen je u dvorištu kuće jednog učitelja u Oregonu. Radilo se o panelu s prozorom od čak 27 kilograma, koji je inače služio na zrakoplovu za izlaz u hitnim situacijama. Osim toga, u blizini je pronađen i jedan iPhone, u apsolutno savršenom stanju, a sigurno je da se radilo o mobitelu jednog putnika jer su se na njemu nalazili i podaci za izgubljenu prtljagu na letu Alaske 1282, prenosi BBC.

– Bio je poprilično čist, bez ikakvih ogrebotina, a nađen je u grmlju. Uključio sam ga i vidio da je na zrakoplovnom načinu rada, a na njemu su se nalazili podaci o letu – objasnio je Barnes Road koji je pronašao mobitel. Na fotografijama se vidi kako je na njemu i dio punjača na koji je bio priključen, a koji se vjerojatno istrgnuo kada je sa zrakoplova otpao panel. 

Jedan od 171 putnika koji su se nalazili na tom letu ispričao je što se događalo u tim trenucima.

– Čuo se prasak na lijevoj strani, a maske s kisikom pale su kada smo čuli i glasnu buku. Rekli su mi kako je na tom letu bio dječak s kojeg je vjetar doslovce skinuo majicu i majka ga je držala da ne ispadne iz zrakoplova – ispričao je.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
22:21 08.01.2024.

Ima tu još mnogo toga. Avion je bio nov, u pilotskoj kabini se 3 puta oglasio alarm dekompresije a posada nije reagovala, te je zbog toga FAA zabranila toj kompaniji duźe letove, kao i letove preko vodeni povrsina. Ovakve incidente su predvidjeli radnici Boeinga iz Seatla, kada je proizvodnja prebačena u novu tvornicu u Atalanti ( GA). To je učinjeno zbog jeftinije radne snage koja nije organizirana u sindikate -uniju.

HO
homofobic
17:43 08.01.2024.

Da li je Mujo ili Haso sjedio na avionskom panelu i telefonirao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije