Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA NEVREMENA

FOTO/VIDEO Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće

Foto: TV Našice
1/40
19.07.2021.
u 17:26

Situacija u Martinu je posebno teška, ugroženo je desetak kuća, ali vatrogasci i policija su na terenu i saniraju nastalu štetu

Ogromna količina oborina pala je danas na našičkom području koja je uzrokovala poplave. Od petka do danas na tom području palo je 128 litara kiše po četvornom metru

Kako doznaje TV Našice, najugroženija su mjesta Zoljan, Martin te dio Brezika, u Donjoj i Gornjoj Motičini kao i u Seoni gdje je voda prodrla u kuće. 

1/38

Situacija u Martinu je posebno teška, ugroženo je desetak kuća, ali vatrogasci i policija su na terenu i saniraju nastalu štetu. Na području općine Đurđenovac najugroženiji su Šaptinovci dok je situacija u Feričancima i Podgoraču pod kontrolom.

JPV vatrogasci su nam rekli da još uvijek dobivaju dojavu građana i da su na terenu:

- Izlila se rijeka. Radimo sve što možemo - rekli su nam našički vatrogasci. 

VIDEO: Donja Motičina

U Zoljanu je voda pokrila automobile i kamioni, dok u Motičini je jedna cijela ulica bila pod vodom. 

- Počelo je jako padati oko 13 sati i nije stalo sve do 14.30. Ima urušenih kuća, voda je odnijela i stoku nekoliko ljudi -  kazao je Mario iz Seona za 24sata. 

Martin, naselje Šipovac i vojarna u Našicama nemaju struje zbog prodiranja vode u trafostanicu kod vojarne. S obzirom na bujice koje se pojavljuju na našičkom podrucju, na terenu su ekipe civilne zastite. Voda je na djelovima dosla do kuća.

VIDEO: Izlila se rijeka kod kružnog toka kod Velikog našičkog parka, snimila Petra Jusić

Poplavljena područja obilaze gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te Goran Ivanović Lac, saborski zastupnik i bivši načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko – baranjske županije, javljaju lokalni mediji. 

Idemo dalje obilaziti teren, sve službe su na terenu. Nadam se da će situacija biti bolja kako mrak pada - rekao je i dodao kako prognoza govori da ne bi trebalo biti obilnijih kiša.

- Što drugo reći nego nadam se da ćemo imati sreće - rekao je.

- Jedva čekamo da ovo stane, sjest ćemo i vidjet ćemo kolike su štete - dodao je Mato Lukić, načelnik Stožera i zamjenik Župana.

- Vidimo da je bila stvarno užasna situacija, da su kuće ugrožene i da je u neke ušla voda - rekao je Željko Kovačević, načelnik Donje Motičine i zahvalio se DVD-ovima koji su se odmah odazvali.

- Hvala Bogu da je kiša stala i da se ovo nije nastavilo - rekao je.

Dodao je kako vjeruje da će Hrvatske vode, što su i obećale, napraviti nasip na rijeci te da će se pročistiti potoci.

Kovačević je govorio i o rušenju šuma.

- Ne znam je li to opravdano, ali voda se više ne zadržava nego se ona sjuri. To su sada gola brda - rekao je.

- Nadamo se i molimo Boga da jednostavno ne dođe do novih oborina, da se ovo povuče - izjavio je.

Situacija je pod kontrolom. Najavljuje se kiša nakon ponoći, ali ne u tolikoj mjeri da će ponovno izazvati ovako velike probleme s vodostajem. Nema prostora za nikakvu paniku, službe su vani, procjenjuje se šteta - rekao je župan Ivan Anušić i dodao da će u što kraćem roku riješiti problem sa smještajem bake kojoj se urušila kuća. 

- Šteta će se mjeriti u milijunima, proglasit će se elementarna nepogoda - izjavio je.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
18:35 19.07.2021.

Drzte se ljudi!

Avatar Golum
Golum
18:19 19.07.2021.

Krivi su Plenki i stozer!

PL
posten_lopov
08:00 20.07.2021.

Eh , jos samo fale poplave na Baniji i onda su kompletni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije