Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRES

FOTO U kući napadača iz Kaštela nađeno čak 5 bombi. Susjedi bijesni: 'Nedužni su stradali, a moglo je i dijete'

Foto: DalmacijaDanas
1/7
02.04.2024.
u 19:31

U Kaštel Štafiliću muškarac je propucao HGSS–ovca, a nakon toga sjekirom napao još jednog muškarca koji je ozlijeđenom pokušao pomoći.

Oko kuće u Kaštelima kraj koje se zbio jučerašnji krvavi sukob nekoliko je policijskih auta, a okupilo se i mnogo susjeda zbog čega su došla tri kombija interventne policije koji su branili pristup samom događaju, javljaju lokalni mediji. Napadač je danas poslijepodne s lisicama na rukama i u bijelom kombinezonu doveden na mjesto događaja, gdje je policija napravila pretres njegove kuće. 

Da podsjetimo, u Kaštelima nešto prije 20 sati na Uskrsni ponedjeljak dogodio se krvavi sukob, a ishod su dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu. Policija je privela muškarac kojeg smatra odgovornim za taj strašni čin, a istraga koja je u ovom trenutku u tijeku pokazat će što je motiv. 

Kako neslužbeno doznaje DalmacijaDanas, u kući pronađeno je 5 bombi, oko 130 metaka, te pušku. Svjedoci su također rekli kako je kuća jako neuredna, puna prašine. Hrvatsku javnost zgrozila je snimka brutalnog napada u Kaštel Štafiliću gdje je napadač prvo propucao 46-godišnjeg HGSS-ovca, a onda sjekirom po glavi udario 49-godišnjaka. Napadač je otprije poznat po nasilnom ponašanju, remećenju javnog reda i mira, prijetnjama.

FOTO Pretres kuće napadača iz Kaštela

1/16

Cijelo susjedstvo je u šoku, svi su vidno potreseni, ali i bijesni na rad pravosuđa jer, navodno, susjedi su prijavljivali svaki njegov ispad ali on se uvijek vrati kući. "Meci su letjeli na sve strane.Još ne mogu doći sebi, nedužni su stradali, a moglo je i dijete" kazao je jedan od susjeda. 

Ozljeđene osobe su i dalje u splitskog bolnici, a kolega napadnutog HGSS-ovca Krune kazao je danas za medije kako je   Kruno jučer bio na dežurstvu i prilikom povratka doma, teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. "Kruno je, inače, naš dugogodišnji član, jako vrijedan i pouzdan kolega. Sve nas je šokiralo. Mislim da je šokiralo svakog normalnog, pogotovo nas, njegove kolege i prijatelje", kazao je Branimir Jukić, pročelnik splitske Stanice.

Iz splitske bolnice Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijama u Splitu kazao je kako pacijenta koji je najviše stradao još uvijek nije pri svjesti.  "Pacijenta koji je najviše stradao trenutno budimo i još uvijek nije pri svijesti, još uvijek je pod sedativima. Trenutno ga budimo i očekujemo. Nadamo se najboljem, ali ne možemo još reći da je izvan životne opasnosti", pojasnio je Krnić za Danas.hr. 

FOTO: Novi detalji krvavog napada u Kaštelima: Jedan od ranjenih dugogodišnji član HGSS-a

1/16

 

Komentara 7

Avatar Retro
Retro
20:25 02.04.2024.

Luđake u doživotni zatvor. Vrijeme je za promjene u kaznenom zakonu.

NE
NervozniPoštar
20:37 02.04.2024.

Još jedna svinjarija u pozadini koje je hrvatsko krivosuđe.

FR
frane19
21:27 02.04.2024.

Naravno, "Napadač je otprije poznat po nasilnom ponašanju, ...............". Bravo stoko sudska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije