Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u Grčkoj

FOTO: Policija u Ateni suzavcem rastjerivala prosvjednike

prosvjedi, Atena (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
07.11.2012.
u 19:53

Grčki parlament je unatoč prosvjedu odobrio paket oštrih mjera štednje potrebne za osiguravanje pomoći i izbjegavanje bankrota.

Grčka policija sukobila se s tisućama ljutitih prosvjednika koji su preplavili glavni trg u Ateni ispred zgrade parlamenta prosvjedujući protiv novih mjera štednje, javlja Reuters. Nasilje je izbilo kada je šačica prosvjednika pokušala probiti barikade i ući u parlament u kojem se glasovalo o novom paketu mjera štednje. Sjednica parlamenta nakratko je prekinuta kada su zaposlenici parlamenta krenuli u štrajk, a oporbeni zastupnici izašli iz dvorane u znak protesta. Ispred zgrade parlamenta prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, a policija je odgovorila suzavcem i granatama za omamljivanje.

Prije izbijanja nereda mnoštvo Grka prosvjedovalo je držeći natpise poput ''Ili oni ili mi'' i ''Prekinite ovu katastrofu''. Prema procjenama policije na prosvjedima se okupilo oko 100 tisuća ljudi.

Unatoč prosjedu, grčki parlament je u srijedu donio paket oštrih mjera štednje potrebne za osiguravanje pomoći i izbjegavanje bankrota, prenio je BBC na Twitteru.

>> Atena opet gori: Jedan prosvjednik preminuo u masi ogorčenih Grka

Komentara 2

BU
Bushmaster
23:34 07.11.2012.

A kod nas narod suti...a ovi deru...

EU
eurobanana
08:18 08.11.2012.

Bilo ih je . najvise do sada procjenila Frcki polizei . preko 100 000 ljudi . na parolama su pisali ""ili mi ili vi ""

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije