Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preračunao eure u kune

FOTO Pogledajte fotografiju koja je postala hit među Hrvatima: 'Ovo naučiti do Nove godine'

Od danas se može kupiti početni paket eurokovanica, koji sadržava 33 eurokovanice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
19.12.2022.
u 22:04

A da se građani već pripremaju za eure pokazuje i zabavna fotografija koja je objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Prvoga dana 2023. godine euro postaje službena valuta u Hrvatskoj. Dva tjedna nakon uvođenja eura, dakle od 1.1. do 14.1.2023. godine (u ponoć) traje razdoblje dvojnog optjecaja. To znači da ćete, ako plaćate u gotovini, svugdje moći platiti u kunama, a eventualni ostatak ćete dobiti u eurima. 

A da se građani već pripremaju za eure pokazuje i zabavna fotografija koja je objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca. Netko je na komadu papira napisao iznose eura, od deset centi do deset eura, preračunati u kune uz natpis 'Naučiti do Nove godine'.

Fotografija je postala viralni hit i nasmijala komentatore. 'Ovo ću stavit u mob za pozadinu!', 'Smijat ćemo se mi iza Nove godine...', neki su od komentara. 

Ključne riječi

Komentara 4

XN
xnet0822
15:20 20.12.2022.

Tom Dalmošu treba dati jedinicu iz matematike, faktor za preračunavanje Kuna u € je 7.53450

Avatar KaduljeRumeneKauboj
KaduljeRumeneKauboj
22:26 19.12.2022.

Ma prokletstvo! Do sad smo kunu preračunavali u eure da vidimo jel ima jeftinije na internetu, a sad ćemo sve u dućanima preračunavati u kune da vidimo je li skupo ili ne 🤔 glavobolja 🤕

Avatar sallahe
sallahe
12:15 20.12.2022.

Hit😂😂😂😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije