Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD POSAĐENI

FOTO Ovo je parcela u Istri na kojoj su trebali biti Vojkovićevi tulipani

Oprtalj: Parcela u vlasništvu Hrvoja Vojkovića na kojoj je trebao zasaditi tulipane
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
29.02.2024.
u 16:08

U Istri se nalazi parcela bivšeg ministra gospodarstva Vojkovića na kojoj je trebao posaditi tulipane novcem iz Europske unije.

Bivši ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković uhićen je jutros zbog neposađenih tulipana. Naime uhićen je po nalogu hrvatskog Ureda europskog javnog tužitelja jer je dobio subvenciju za sadnju tulipana koje nikada nije posadio.  Navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine. Bivši političar i član HSLS-a s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja smijenjen je nakon što su mediji 2010. počeli pisati o navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom.

Vujović je i naveo mjesto gdje bi posadio svoje tulipane, planirao ih je posaditi u Istri u naselju Oprtalj. No tamo trenutno nema tulipana, jer ih bivši ministar, iako je dobio subvenciju, nije nikada posadio

Oprtalj: Parcela u vlasništvu Hrvoja Vojkovića na kojoj je trebao zasaditi tulipane
1/5

EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

"EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti", navode u priopćenju. Vojković i njegov suosumnjičenik će nakon pretraga i prikupljanja drugih dokaza biti dovedeni na ispitivane u zagrebački ured EPPO-a, nakon čega će europsko tužiteljstvo odlučiti o pokretanju istrage. Zatraži li za osumnjičene istražni zatvor o tome će odlučivati suda istrage Županijskog suda.

Ključne riječi

Komentara 1

AK
Aka
16:45 29.02.2024.

Likovi koji potkradaju ovaj narod su NARODNE IZDAJICE i trebalo bi im kao takvima i suditi, jer to nije obična krađa, nego krađa narodnog novca, zbog koje će sirotinja patiti, bolesni i invalidi imati manje...i tako redom ih upisati uu sve registre narodnih izdajnika i protrjerati iz zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije