Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBNA ODGOVORNOST I DRŽANJE MJERA

FOTO Ovako izgleda Covid odjel u Karlovcu, nije dobro: 'Građani nisu dovoljno svjesni što se događa'

Covid odjel u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/17
18.03.2021.
u 13:06

Epidemiolozi pozivaju građane na samodisciplinu, da se pridržavaju samoizolacije i svih mjera.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 1197 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 17 osoba. Na bolničkom liječenju je 894 pacijenta, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Da s povećanjem broja novozaraženih raste i broj hospitaliziranih svjedoče i fotografije na Covid odjelu Opće bolnice Karlovac koje je snimila fotografkinja Kristina Štedul Fabac.

Tamo su popunjeni svi kapaciteti, a na respiratoru je sedam pacijenata. Medicinsko osoblje, liječnici i sestre svakodnevno brinu od sve većem broju oboljelih od koronavirusa koji su na respiratoru ili visokoprotočnom kisiku.

Epidemiolozi pozivaju građane na samodisciplinu, da se pridržavaju samoizolacije i svih mjera. 

Podsjetimo, anesteziologinja Jasna Topić koja radi s najtežim pacijentima i kao koordinatorica za Covid-19 u karlovačkoj Općoj bolnici, istaknula je da građani nisu dovoljno svjesni što se događa te da na Covid odjelu leži po nekoliko članova iste obitelji.

“Sin iz jedne obitelji je umro, a majka je u kritičnom stanju; iz druge obitelji imamo oca koji je kod nas i sina kojeg smo transportirali u zagrebačku Infektivnu kliniku Fran Mihaljević. Vidi se da su zahvaćene cijele obitelji, neki članovi su stari i bolesni, ali ima i 60-godišnjaka koji loše završe i naš je covid respiracijski centar 100 posto popunjen”, rekla je Topić.

Zaraza se u pojedinim obiteljima širi nesmiljeno, od jednog oboljelog oboli ih još četiri ili pet, kazala je voditeljica Covid odjela infektologinja Vesna Tutek. Smatra da su glavni prenosioci zaraze asimptomatski učenici srednjih i osnovnih škola.

Video: Uvode se besplatne COVID putovnice

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:09 18.03.2021.

Respiratorni problemi se ne rješavaju ležanjem na leđima.

JO
jorgen
13:27 18.03.2021.

Čak i prije godinu dana, na početku krize, RH je imala na raspolaganju 800 respiratora. Danas ih sigurno ima barem 1200. Na razini cijele RH trenutno su 84 pacijenta na respiratorima. Uz pacijente s drugim respiratornim tegobama može se podrazumijevati da je barem 500 respiratora na raspolaganju i da ne postoji apsolutno nikakav razlog za ostavljanje dojma krize u Karlovcu. Ako se to čini - onda se čini iz malicioznih, nemoralnih i nadasve ilegalnih razloga počinitelji kojih moraju biti sankcionirani - paralelno zbog dovođenja ljudskih života u opasnost i dezinformiranja javnosti te stvaranja panike u javnom prostoru.

AA
aabbcc
18:07 18.03.2021.

Ovaj put ste uspjeli snimiti dva pacijenta i desetak doktora i eto puna bolnica, gužva !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije