Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HART ISLAND

FOTO Otok kod New Yorka: Radnici u zaštitnim odjelima polažu ljesove u masovnu grobnicu

Otok Hart: Radnici u masovne grobnice polažu ljesove
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
10.04.2020.
u 11:56

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je ranije ovog tjedna kako bi mogla biti potrebna 'privremena sahrana' dok kriza ne prođe.

Otok Hart kod New Yorka mjesto je gdje se više od 150 godina pokapaju osobe koje nemaju bližu rodbinu ili obitelji nisu bile u mogućnosti platiti klasičan sprovod.

Pojavile su se fotografije i snimke s otoka na kojima se vidi kako radnici u zaštitnim odjelima ulaze u rake i polažu drvene ljesove. Kako BBC piše, velika je vjerojatnost da se u tim ljesovima nalaze i žrtve koronavirusa, no nije jasno spadaju li te osobe i u ranije spomenute kategorije. 

Pokopi su se inače radili jednom tjedno, no tijekom pandemije koronavirusa radi se pet dana u tjednu. Obično su za pokapanje bili zaduženi zatvorenici s otoka Rikers, gdje se nalazi glavni gradski zatvor, no zbog povećanog obima posla unajmljeni su privatni izvođači radova.

Otok Hart: Radnici u masovne grobnice polažu ljesove
1/13

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je ranije ovog tjedna kako bi mogla biti potrebna 'privremena sahrana' dok kriza ne prođe. 

Doktor Anthony Fauci, ključni član radne skupine za koronavirus u Bijeloj kući, rekao je za NBC News kako je konačni broj Amerikanaca koji će umrijeti od koronavirusa 'oko 60 tisuća'. On je korigirao tu brojku budući da je krajem ožujka rekao da bi moglo umrijeti između 100 i 200 tisuća ljudi.

Država New York dosad je zabilježila više od 7000 smrti od covida-19. Samo u njoj je zabilježeno približno pola od ukupnog broja smrtnih slučajeva diljem SAD-a, koji je s više od 460.000 na prvom mjestu u svijetu po broju zaraženih.

>> Tema: Koronavirus

Komentara 11

Avatar Observer
Observer
12:18 10.04.2020.

Kad su u pitanju masovne grobnice , Amerikanci su naucili nesto od nasih agresora , razlika je da Ameri to ipak rade humanije , upotrebljavaju lijesove.

Avatar najbolji13
najbolji13
12:16 10.04.2020.

prestrasno..cesto puta u mislim zamisljam da pricam s pokojnicima da me pitaju sta ima novo od kad su umrli ..da im kazem sto se desava da ljudi umiru od zaraze svakodnevno da ne smijemo pricati niti prici nikome ..

NE
neboiznadzagreba2
14:41 10.04.2020.

Opet ste mi obrisali komenrtar, pisete smeće, ispirete mozgove i nemate srama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije