Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE SANACIJA

FOTO Na gradilištu omiške obilaznice došlo do velikog odrona, odvalio se komad brda

Foto: Ivo Čagalj/PIxsell
1/9
11.03.2021.
u 13:13

Obavit će se sanacija, a usporedno s tim, kada se zatvori kompletan prolaz postojećom cestom koja vodi zapadnom obalom kanjona Cetine, radit će se na sigurnosti kamene litice

Stanovnici omiškog zaleđa od danas mogu koristiti brodice preko Cetine, a polazak je svakih 15 minuta.

Državna cesta D70 zatvorena je, a brodice će postati svakodnevno prijevozno sredstvo. Cesta je zatvorena zbog radova na izgradnji obilaznice Omiš, a radovi uključuju i miniranje te obaranje nestabilnih kamenih blokova s litice.

Tako se danas može vidjeti veliki odron. Urušio se privremeni zemljani pokos na zapadnoj strani kanjona, na trasi ceste koja će voditi od Naklica prema Omišu. Riječ je o predusjeku na ulazu u gradilište tunela kroz brdo Komorjak, iz kojeg bi vozila trebala "izbiti" na planirani most preko Cetine.

S brda se "spustio" betonski pokrov zemljanog usjeka, dug 50-ak metara i visok više od 10 metara.

Foto: Ivo Čagalj/PIxsell

Obavit će se sanacija, a usporedno s tim, kada se zatvori kompletan prolaz postojećom cestom koja vodi zapadnom obalom kanjona Cetine, radit će se na sigurnosti kamene litice. Najprije treba zaštititi cestu od oštećenja prilikom radova.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Nepokolebljiv
15:57 11.03.2021.

U kojem djecjem vrticu su se "strucnjaci" trenirali u pjescaniku kada nisu naucili da je priroda nasutog materijala da se odroni a povrsinsko sprejanje vodenim bojicama nemoze stabilizirati sipinu koja se prije ili kasnije MORA urusiti!

80
803131
14:41 11.03.2021.

slaba marka betona, ošo cement za fuš pa i poso ispo fuš..... a ni odron nije nešto, ali dokazuje ovo prvu tvrdnju....

RI
Ridick
14:30 11.03.2021.

Vama je ovo veliki odron? Dvadesetak kubika zemlje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije