Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla politička elita

FOTO Mesić predstavio novu knjigu, Milanović ga pozdravio poznatim citatom: 'Tko je vas poznavao...'

Zagreb: Predstavljanje knjige "Progon i nacionalno buđenje - Borba za demokratsku Hrvatsku"
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/30
21.11.2023.
u 15:43

Osim Milanovića, na predstavljanju knjige, bio je i Ivo Josipović, ali i bivši slovenski predsjednik Milan Kučan. Došli su i brojni bivši i sadašnji političari

"Progon i nacionalno buđenje – Borba za demokratsku Hrvatsku", prvi je dio političke autobiografije bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a predstavljena je danas u Zagrebu. Na promociji je, među brojim poznatim političarima, bio i aktualni predsjednik Zoran Milanović. "Knjigu sam skoro cijelu pročitao i nisam potpuni stranac u njegovu životu što se tiče činjenica, ne i generacijski. Međutim, za njega vrijedi maksima familije Topalović iz filma 'Maratonci trče počasni krug': 'Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti'", našalio se predsjednik Milanović.

Govoreći o političkom djelovanju bivšeg predsjednika podsjetio je na njegove riječi prilikom otvaranja nove američke ambasade u Buzinu 2003. godine kada je – kao tadašnji predsjednik Republike – svoj govor zaključio porukom: "Vama će bolje doći Hrvatska koja misli svojom glavom nego Hrvatska koja je poslušna."

"Dvadeset godina kasnije ja sam ponosan što sam to slušao. U tom kratkom lajtmotivu vrti se cijela njegova karijera i cijelo njegovo poslanje koje morate poštovati", rekao je, između ostalog, Zoran Milanović.

GALERIJA Pogledajte tko je sve došao

Zagreb: Predstavljanje knjige "Progon i nacionalno buđenje - Borba za demokratsku Hrvatsku"
1/30

Osim Milanovića, na predstavljanju knjige bio je i Ivo Josipović, ali i bivši slovenski predsjednik Milan Kučan. Došli su i brojni bivši i sadašnji političari: Budimir Lončar, Radimir Čačić, Mirando Mrsić, Krešo Beljak, Davorko Vidović, Matija Posavec i dr., ali i još neka imena s javne scene poput Branka Roglića, Čede Prodanovića, Nikice Gabrića...

Mesić je predstavio prvi dio političke autobiografije, koja govori o njegovu životu do kraja 1990. godine i uspostave prve vlade u neovisnoj Hrvatskoj. Razdoblje nakon 1990. obradit će u drugome dijelu svojih memoara.

Komentara 51

MI
miliša
16:58 21.11.2023.

Afera "Patria" Finci jasno rekli da je upleten Hrvatska Uhdba ga čuva. Kofer sa Australskim dolarima netragom nestao. Čekovi Australskih Hrvata nestali. Pjevao u Australiji "Jasenovac i Gradiška Stara" pa onda rekao ja sam evoluirao poslije toga... - ne vjeruj Mesiću niti kad darove nosi.

JO
josip87iv
16:16 21.11.2023.

fuj....

Avatar razbojnik404
razbojnik404
16:11 21.11.2023.

Postoje neki za koje ja osobno ne bi više potrošio ni pola, a kamoli cijelo slovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije