Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PROIZVOD

FOTO Izgrađena prva rotacijska garaža u Hrvatskoj, pogledajte kako izgleda: 'Praktična je i sigurna'

Pula uskoro dobiva tri rotiraju?e garaže
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/20
20.02.2024.
u 08:21

Probna faza za građane je u četvrtak, i to besplatno. Zimi će parking stajati 1 euro, a ljeti 1,6 eura.

Tvrtka Pula Parking, koja upravlja parkiralištima Puli, u ponedjeljak je u probni rad pustila rotacijsku garažu, prvu i jedinu u Hrvatskoj. Mještani su isprva bili skeptični zbog sigurnosti za svoj automobil, ali iz tvrtke uvjeravaju kako je rolo parking praktičan i siguran te štedi prostor, piše HRT.

Na šest nekadašnjih parkirališnih mjesta sada se ovdje može smjestiti 30 vozila.

– To su tri rolo garaže, u svaku stane po 10 vozila koja se izmjenjuju, ulazak je reguliran rampama gdje se čitaju registarske oznake, koristi se aplikacija kako bi se vozila uparkirala unutra i vratila nakon završenog parkiranja – objasnio je Boris Agatić, pomoćnik direktora, Pula Parking.

Pula uskoro dobiva tri rotiraju?e garaže
1/20

Nalazi se na kraju Premanturske ceste koja je jedan od glavnih ulaza u grad. Garaža je testirana na udare vjetra, pa i potrese. Ova rotacijska garaža hrvatski je proizvod.

– Baš ovo je hrvatski projekt, motore su patentirali Hrvati, zanimljivo je da imaju samo 9,2 kilovata, potrošnja je minimalna, možemo ih unaprijediti i da budu punionice za električna vozila – istaknuo je Manuel Brumni, zamjenik rukovoditelja javnih parkirališta.

VEZANI ČLANCI:

Probna faza za građane je u četvrtak, i to besplatno. Zimi će parking stajati 1 euro, a ljeti 1,6 eura.

VIDEO Zagrebparking odvozi automobile

Komentara 24

AN
AntePortas9
09:49 20.02.2024.

Ne mogu zamisliti da netko ovako nešto ružno i neuklopivo izgradi ni u industrijskoj a ne daj Bože u stambenom kompleksu.

Avatar rondo
rondo
09:22 20.02.2024.

Gdje su sad oni silni zeleni koji brinu o okolišu. Ovo je katastrofa.

NB
Nboy
09:21 20.02.2024.

Što ako ne daj bože dođe do požara na nekom autu a nema čovjeka blizu,ima da izgori svih 30 vozila kad se plamen rasplamsa gori sve u krugu 10 metara???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije