Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE LOŠ ZNAK'

FOTO Do jučer je u parku u Mostaru stajao kip Brucea Leeja. Preko noći nestao, a nitko ne zna gdje je

Mostar: Nestao kip Bruce Leeja iz gradskog parka
Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL
1/8
03.03.2024.
u 10:40

Kip Brucea Leeja postavljen je u park Zrinjevac 2005. godine na inicijativu mostarskog književnika Veselina Gatala i Nine Raspudića. "To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen", komentirao je zastupnik u Hrvatskom saboru vijest o nestanku kipa.

Kip Brucea Leeja protekle noći nestao je iz mostarskog parka Zrinjevac. Ostao je stalak, a pored njega drvena paleta s kotačićima, piše Večernji.ba. Iz gradske nisu stigle informacije je li statuta hongkonško-američkog glumca i majstora borilačkih vještina možda izmješten zbog sanacije ili popravke, a da se nešto događa, potvrđuje izlazak mostarske policije na teren. Stanovnici obiteljske kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini kazali su da je Bruce Lee bio na svom mjestu proteklog dana i da je preko noći jednostavno nestao.

Kip Brucea Leeja postavljen je u park Zrinjevac 2005. godine na inicijativu mostarskog književnika Veselina Gatala i Nine Raspudića, koji trenutno obnaša dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru. Autor brončanog kipa je zagrebački akademski kipar Ivan Fijolić. Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Leejev kip. Popravak kipa napravio je tad mostarski akademski kipar Željko Marić

Da je kip nestao, zna i hrvatski zastupnik Raspudić. - Vidio sam. Ništa još ne znam, samo sam vidio to, nisam ništa upoznat. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa - komentirao je za 24sata Nino Raspudić.

Inače, iako Brucea Leeja svijet pamti kao akcijsku zvijezdu, majstora borilačkih vještina i junaka filmova s kojima smo odrastali, njegova kći Shannon Lee u novoj knjizi "Budi voda, moj prijatelju: Životna mudrost mojeg oca" tvrdi da je njen otac bio  mnogo više. Prije svega intelektualac, pjesnik i jedan od najutjecajnijih filozofa 20. stoljeća. Više o Bruceu možete pročitati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Skočio s mosta u Mostaru i za dlaku izbjegao smrt

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Mican999
Mican999
11:29 03.03.2024.

Da nije bio slučajno od bronce?

HI
Hrvat iz Prigorja
22:00 03.03.2024.

Otišao na izbore u Hrvatsku i nosit će listu Mosta za dijasporu

MI
mikimouse12
11:06 03.03.2024.

Nas Bruce Lee u Zagrebu je najjaci. Odmaj cim neko presara klupicu u bojama pofarba ju brze nego sto Bruce Lee napravi One inch punch

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije