Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNO

FOTO Detalji užasa kod Brinja: Dijete poginulo, kamion u naletu gurao auto 150 metara

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
06.09.2021.
u 20:54

Još jedno dijete i roditelji su prevezeni u Opću bolnicu Ogulin. Stabilno su i izvan životne opasnosti. Automobil poljskih registracija smrskan je pod kotačima kamiona koji je naletio kod Brinja

U stravičnom sudaru kamiona i automobila na autocesti A1 kod čvora Brinje oko 15.30 sati poginulo je dijete. Prema prvim informacijama, vozač kamiona iz BiH naletio je na karavan poljskih registracija u kojem je bila četveročlana obitelj. Do sudara je došlo na uzbrdici krajnje desne trake, od tri koliko ih je na toj dionici autoceste u smjeru Zagreba.

Nakon silovitog udara kamion se "nasukao" na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta autocestom su letjeli dijelovi vozila, a iz osobnog automobila osobne stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu autoceste, autosjedalica je odletjela izvan zaštitne ograde...

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je prikliješten pod kotačima kamiona, piše 24sata

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na mjestu nesreće intervenirali su vatrogasci s tri vozila, te Hitna medicinska pomoć s tri vozila. Kako su potvrdili u PU ličko senjskoj u nesreći je poginulo dijete, a još jedno dijete i roditelji su prevezeni u Opću bolnicu Ogulin. Oni su stabilno i nalaze se izvan životne opasnosti.

Na mjestu nesreće provodi se očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, Mladen Krajačić.

- Na autocesti A1 u blizini odmorišta Brinje u smjeru Zagreba došlo je prometne nesreće u kojoj su sudjelovali kamion BiH registarskih oznaka i osobno vozilo poljskih registarskih oznaka. Prema zasada prikupljenim saznanjima u vozilu poljskih registarskih oznaka je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe su zadobile ozljede i prebačene su u Opću bolnicu. Zasada nije poznat identitet i utvrđuju se okolnosti prometne nesreće. U tijeku je očevid kojim rukovodi ŽDO u Karlovcu u suradnji PU ličko senjske, a nakon provedenog očevida biti će naložene potrebne radnje za utvrđivanja uzroka ove prometne nesreće - kazao je Krajačić.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Za potrebe očevida angažirana je i dizalica koja će micati kamion s prikliještenog automobila u kojem se nalazi tijelo poginulog djeteta. Iako na tom dijelu autoceste nema zaustavne trake, čini da je osobno vozilo iz nekog razloga stajalo na krajnje desnoj traci, no to će se tek utvrđivati.

Do završetka očevida promet se odvijao jednim prometnim trakom uz ograničenje od 40 km/h.

Komentara 25

Avatar drug Joža
drug Joža
22:02 06.09.2021.

Toliko su bezobrazne kamiondžije da kamion br 1. vozi 90 km/h, a kamion br 2. ga pretiče sa 95 km/h, što traje cijelu vječnost, i takvu kolonu napravi da je to prestrašno.

ZA
ZatvaracNgoPipa
22:51 06.09.2021.

Činjenice tek treba utvrditi no svi svjedočimo dnevno koliko je nesposobnih i nestrpljivih psihopata za volanima, prvo što se uči u autoškoli jest da treba voziti defanzivno a ne ofanzivno, ne voziti sa pretpostavkom da se neće dogoditi iznimka na cesti, vozači misle suprotno su NESPOSOBNI vozači, prema osobnoj procjeni, uzevši u obzir sve navedeno, preko polovica vozača trenutno je nesposobna upravljati vozilom ali problem je nedostatak policije na cesti da šamara budale kaznama na dnevnoj bazi i na svakom koraku

HA
Habuhabuhabu
21:59 06.09.2021.

Možda su mislili da je zaustavna traka. Inače, te oznake po autoputu i nisu baš jasne. Kod Vrgorca zaustave auta pa se penju po stijenama uz cestu da bi se uslikali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije