Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govorio o rastavi

FOTO Berlusconi u emisiju donio jastuke da bi izgledao viši

Silvio Berlusconi (1)
Foto: Camilla Morandi /Milestone Media/PIXSELL
1/4
09.01.2013.
u 17:40

Žalit ću se na presudu o rastavi braka, ali mislim da ću naći kompromis s Veronicom Lario s kojom imam civilizirane odnose, izjavio je bivši premijer Silvio Berlusconi

Žalit ću se na presudu o rastavi braka, ali mislim da ću naći kompromis s Veronicom Lario s kojom imam civilizirane odnose, izjavio je bivši premijer Silvio Berlusconi (75) u sinoćnjoj emisiji Otto Mezzo TV postaje La7. Podsjetimo, presuđeno je da će Berlusconi svojoj bivšoj supruzi Lario dnevno plaćati 100 tisuća eura, odnosno 36 milijuna eura godišnje, no on sada tvrdi da je riječ o “200 tisuća na dan” jer mora platiti zaostatke od 72 milijuna eura. Lario, s druge strane, neće zadržati ni jednu nekretninu. Za presudu, na koju će se žaliti, Berlusconi proziva “tri sutkinje feministice i komunistice”.

– Nije riječ o 100 tisuća eura, nego o 200 tisuća eura na dan. Taj su iznos odredile tri sutkinje feministice i komunistice. To su suci u Milanu koji me proganjaju od 1994. godine – objasnio je Berlusconi. Zatim je dodao kako se nada da će se uspjeti s bivšom suprugom dogovoriti o iznosu alimentacije. List Corriere della Sera napisao je 28. prosinca 2012. da su odvjetnici Berlusconija i Lario usuglasili da će bivši premijer plaćati 36 milijuna eura godišnje alimentacije svojoj bivšoj ženi, ali će u svome vlasništvu zadržati vilu Belvedere u Macheriju pokraj Milana koju je ona htjela zadržati. Ta vila vrijedi 78 milijuna eura, a za njezino održavanje godišnje se troši oko 1,8 milijuna eura. U njoj su Silvio i Veronica prije 22 godine počeli svoj bračni život, tu je odraslo njihovo troje djece (Barbara, Eleonora i Luigi) i tu je Veronica htjela ostati živjeti te se iz te vile odselila tek 2010. godine.

Njihova javna svađa počela je u siječnju 2007. godine kada je Veronica u listu Repubblica objavila pismo da je “povrijeđeno njezino dostojanstvo žene” kad je Berlusconi bio na 18. rođendanu Noemi Letizije u Casoriji pokraj Napulja, što znači da je bio s njom kad je bila maloljetna. Berlusconi je zatim na izbore za europski parlament kandidirao djevojke koje su se htjele zaposliti na televiziji i dolazile mu ne večere. Sve to navelo je Veronicu da polovicom 2009. godine zatraži rastavu. Miriam Raffaella Bartolini, što je pravo ime Veronice Lario, koja je u srpnju 2012. proslavila svoj 56. rođendan, “od rujna 2010. godine ne živi u vili Belvedere u Macheriju”, priopćila je svojedobno njezina odvjetnica Maria Cristina Morelli. Veronica se iz vile preselila u depandansu luksuznog hotela u Monzi, a zatim u stan u Milanu. Na početku brakorazvodne parnice Veronica je od Berlusconija tražila 43 milijuna eura, a on joj je nudio 7 milijuna eura godišnje plus 300.000 eura mjesečno i mogućnost doživotnog korištenja vile Belvedere.

Osim što je u sinoćnjoj emisiji napao milanske sutkinje, Berlusconi je kazao i da je sedmi put postao djed, odnosno da mu je najmlađa kći Eleonora rodila dječačića od 3,2 kg i 51 cm kojeg su nazvali Riccardo. Kazao je i da je za kuće koje ima platio 300.000 eura poreza na nekretnine koji je uvela nestranačka vlada Marija Montija, a u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore koji će se održati 24. veljače najavljuje da će ukinuti porez na nekretnine.

No vratimo se rastavi braka, odnosno “trima sutkinjama feministicama i komunisticama“, kako ih je nazvao Berlusconi. Tko su one? Predsjednica je sudskog vijeća građanskog suda u Milanu koja vodi brakorazvodne parnice, pa prema tome i ovu Berlusconijevu, Gloria Servetti. Držala je sve u diskreciji, odnosno nije “procurilo” ništa o brakorazvodnoj parnici Berlusconija i Lario. U sudskom vijeću koje je presudilo o Berlusconijevoj alimentaciji još su Nadia Dell’Arciprete i Alessandra Cattaneo, a predsjednica je Gloria Servetti. Kako su tri sutkinje došle do iznosa od 100.000 eura dnevno? Na osnovu članka 156 građanskog zakonika iznos koji se treba plaćati kao alimentacija mora osigurati životni standard kojeg je imala u braku. Veronica Lario ostala je bez nekretnina pa je i to utjecalo na iznos koji joj mora plaćati Berlusconi.

Fotografi su zabilježili da je Berlusconi u emisiju donio jastuke koje je stavio na stolac kako bi na televizijskim ekranima izgledao viši.

>> Berlusconi će bivšoj ženi Lario plaćati 3 milijuna eura mjesečno

Ključne riječi

Komentara 1

DK
dkatica2
17:52 09.01.2013.

djed joki šilji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije