Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost u Požegi

FOTO Admiral Hranj ročnicima: 'Prisega je moralni ugovor između vas i države'

Požega: Svečana prisega 40. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/12
03.11.2023.
u 15:30

Pozivam vas da se hrabro suočavate sa svim izazovima u karijeri i da iskoristite sve prilike koje sustav stavlja pred vas - istaknuo je admiral Robert Hranj

U Požegi je u petak svečanu prisegu položio 40 naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Na vjernost domovini prisegnula su 73 ročnika iz svih krajeva Hrvatske, među kojima i 13 djevojaka. Od početka uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine do danas obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju završilo je 11.626 ročnika, od toga 9457 muškaraca i 591 žena.

- Danas ste položili prisegu. Prisega je u svakom društvu jedan prilično formalni, svečan i visokosimboličan čin. Međutim, to je više svojevrsni moralni ugovor između svakoga od vas i države, nego što je to neka pravna obvezujuća norma. Ako ikada u svojoj karijeri budete u dilemi kako postupiti i kako reagirati, prisjetite se riječi današnje prisege - poručio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj okupljenim ročnicima.  

Požega: Svečana prisega 40. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju
1/12

On je istaknuo kako se ročnici prisegom nisu obvezali na lojalnost i poslušnost niti jednom pojedincu, organizaciji ili instituciji, nego na poštivanje i objavu domovine, na obranu njenog suvereniteta i integriteta, Ustava i zakona.

- Nadam se da većina vas kroz ovo dragovoljno vojno osposobljavanje vidi sebe sutra kao profesionalnog vojnika. Život profesionalnog vojnika je zanimljiv, pun iznenađenja i izazova, ponekad i teškoća, ali isto tako i pun prilika. Pozivam vas da se hrabro suočavate sa svim izazovima u karijeri i da iskoristite sve prilike koje sustav stavlja pred vas - istaknuo je Hranj.

VIDEO Milanović: Bez rješenja palestinske države nema rješenja i o tome se ne smije šutjeti

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
17:39 04.11.2023.

Zašto mi se briše komentar u kojem kažem činjenicu da je i Hranj izdanak iz JNA i da nam je momentalno 90% najvišeg kadra poniklo u JNA i da je to strašno? Jel to cenzura ili što?

CH
chemica
17:02 03.11.2023.

Nema do prisege koju u Saboru daje HDZ-ov ministar. Ugovor između njega i crnog vraga pri sklapanju kojega se obojica grohotom smiju. "Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske." I svi se grohotom nasmijaše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije