Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forum žena SDP-a:

'Ministarstvo socijalne politike u čestitki diskriminira one koji su drugačiji'

Ministrica Bernardica Juretić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
16.05.2016.
u 21:24

Zatražili su očitovanje i javnu ispriku ministrice Bernardice Juretić jer smatraju nedopustivim da hrvatski dužnosnici i dužnosnice koriste službene kanale za odašiljanje privatnih stavova

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske oštro je danas osudio čestitku koju je Ministarstvo socijalne politike i mladih bilo objavilo na svojim mrežnim stranicama povodom Međunarodnog dana obitelji jer "diskriminira one koji su drugačiji".

Iz Foruma žena SDP-a ocjenjuju "bez presedana" priopćenje Ministarstva socijalne politike i mladih jer, kako navode, diskriminira one koji su drugačiji i koji ne odgovaraju konzervativnom poimanju svijeta o "normalnoj katoličkoj obitelji". 

Također, Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske daje punu podršku feminističkim i LGBT udrugama koje su tražile ispriku iz tog Ministarstva te napominju kako ne vjeruju da su se, micanjem sramotne izjave sa službenih stranica 'preko noći', takvi nazadni, rigidni i opasni stavovi maknuli i iz glava vodećih ljudi Ministarstva.

Zatražili su očitovanje i javnu ispriku ministrice Bernardice Juretić jer smatraju nedopustivim da hrvatski dužnosnici i dužnosnice koriste službene kanale za odašiljanje privatnih stavova. 

"Zahtijevamo da članovi i članice Vlade RH poštuju hrvatske zakone koji zabranjuju svaki oblik diskriminacije te inzistiramo na uvažavanju svih građana i građanki i zaštiti ljudskih prava žena, osoba istospolne orijentacije, kao i biseksualnih i transrodnih osoba u Hrvatskoj", navode u priopćenju iz Formua žena SDP-a.

Udruge Kontra i Ženska mreža Hrvatske ranije su ocijenile da je čestitka Ministarstva socijalne politike i mladih povodom Dana obitelji sramotna i diskriminatorna jer je Ministarstvo, iznoseći stajalište da postoji samo jedan ispravan oblik obitelji, napalo žene i društveno ugrožene skupine poput LGBT osoba.

>> Kontra i Ženska mreža: Čestitka Ministarstva socijalne politike povodom Dana obitelji je diskriminatorna

Komentara 18

BE
beitsche
21:38 16.05.2016.

Gospode iz SDP-a bi trebale znati da su uz pomoc tate I mame dosle na svijet. Pa bi barem prema svojim roditeljima trebale imati barem malo postovanja. .rode ne donose djecu. .

MI
Mimizo
22:40 16.05.2016.

forum žena SDP a je bez presedana to je AFŽ

SU
suncesmokvemaslina
21:35 16.05.2016.

forum žena sdpa svaki dan diskriminira one koji su drugačiji oni koji ne misle kao one...babe,žabe i dr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije