Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukazali na goruće probleme

Forum mladih SDP-ovaca izveo performans zbog problema u obrazovanju: Studenti su taoci!

Forum mladih SDP-a: Studenti su taoci!
Foto: Forum mladih SDP-a
1/5
26.11.2020.
u 12:50

"Ovim putem pozivamo ministra Fuchsa na što hitnije rješavanje ovog problema jer će 31. prosinca doći začas i studenti nemaju vremena čekati."

Predstavnici Foruma mladih SDP-a danas su pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja održali performans kako bi ukazali na probleme u visokoškolskom obrazovanju.

"Rektoru želimo što brži oporavak kako bi krenuo raditi na poboljšanju katastrofalnog položaja Sveučilišta u Zagrebu, a danas smo ovdje zbog preko 50.000 studenata stručnih studija koji čekaju rješavanje svog gorućeg problema. Ustavni sud je ukinuo pojedine odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, čime su studenti stručnih studija dovedeni u nezavidan položaj. Naime, ukoliko se do 31. prosinca ove godine ne usvoje izmjene i dopune zakona, navedeni studenti imat će velikih problema prilikom zapošljavanja, jer neće biti prepoznati u sustavu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira", rekao je potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Kristian Čarapić.

Ističe kako za razliku od HDZ-a, koji cijelo vrijeme ne čini ništa da ovaj problem riješi, SDP je još 5. studenog predao u saborsku proceduru konkretne prijedloge Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

"Ovim putem pozivamo ministra Fuchsa na što hitnije rješavanje ovog problema jer će 31. prosinca doći začas i studenti nemaju vremena čekati."

Forumaši navode kako, nažalost, studenti danas doživljavaju probleme i pokušaje zastrašivanja diljem zemlje. Najnoviji primjer dolazi s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U spomenutom primjeru je student, jedan od inicijatora peticije pokrenute da se uvaži preporuka rektora o dva kolokvija tjedno, završio na ispitivanju u policijskoj postaji.

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a dekanica i dalje ne želi promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno preporuci rektora. Također dekanica je pokazala i krajnju nezainteresiranost oko problematike polaganja ispita studenata koji su u samoizolaciji.

"Ovim putem još jednom pružamo punu podršku studenticama i studentima u Splitu. Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Splitu je činio upravo ono što mu i jest zadaća, borba i briga za svoje kolege. Njihova hrabra i odgovorna reakcija pokazuje koliko pojedini dekani i vlast uopće ne mare za studentice i studente. Nego ih još i pokušavaju zastrašiti. Nećete!" rekao je Čarapić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije