Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI SDP-A:

'Djeca će jednog dana slušati kolegij 'Uvod u misterij Krista i povijesti spasenja' na studiju strojarstva'

Forum mladih
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.04.2016.
u 17:17

Za najavljeno poskupljenje dopunskoga zdravstvenoga osiguranja kažu da je prvenstveno udar na džep građanki i građana

Forum mladih SDP-a Zagreb danas se priopćenjem osvrnuo na poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja, navode o uvođenju devetosatnog radnog vremena i navodnim pokušajima spajanja Filozofskog i Katoličko-bogoslovnog fakulteta. Tvrde da je riječ o zbivanjima koja "daju razloga za brigu oko ravnopravnosti, sloboda i standarda, ne samo naših građanski i građana, već i čitavoga društva".

"Višegodišnja nastojanja spajanja Filozofskog i Katoličko-bogoslovnog fakulteta dobivaju novi epilog – od vršenja pritisaka na studente, asistente i profesore Filozofskog fakulteta koja je rezultirala i krajnje neutemeljenim i proceduralno upitnim smjenjivanjem prodekanice Filozofskog fakulteta dr. sc. Branke Galić do stavljanja studenata Filozofskog fakulteta u još nepovoljniji položaj na tržištu rada. Poznato je da neki studiji i kolegiji na Filozofskom fakultetu ne odgovaraju Kaptolu, stoga je opravdana sumnja da ova neprirodna simbioza dvaju fakulteta nosi i klerikalizaciju znanosti i obrazovanja, što samo po sebi sigurno ne može imati blagotvorne učinke za hrvatsku znanost. Forum mladih SDP-a Zagreb može jedino osuditi ovaj proces te podržati studente i profesore Filozofskog fakulteta koji se opiru ovim nečasnim procesima koje pogađaju našu akademsku zajednicu", navodi se u priopćenju.

Za najavljeno poskupljenje dopunskoga zdravstvenoga osiguranja kažu da je prvenstveno udar na džep građanski i građana od kojih mnogi, primjerice umirovljenici, već jedva spajaju kraj s krajem.

"K tome, samo poskupljenje nije planirano kada se u Hrvatskom saboru donosio Državni proračun za 2016. godinu, što ostavlja prostora sumnji u namjere i razloge naglog poskupljenja koje je naveo resorni ministar, a sigurno ne pridonosi transparentnosti i državnih institucija i osjećaju povjerenja građanki i građana u sustav. Kao mladi socijaldemokrati ne možemo podržati nove udare na građanke i građane, već pozvati ovu Vladu da preispita svoje poteze", navode u priopćenju.

Osvrnuli se se i na informacije u medijima o mogućnosti uvođenja radnog vremena od 9 sati.

"Iako to još nije potvrđeno kao službena najava izmjena radnog zakonodavstva, stav Foruma mladih SDP-a Zagreb jest da bi to imalo katastrofalan učinak na cijelo društvo – dulje radno vrijeme samo bi lošije utjecalo na radnike, time i kvalitetu posla, a ljudi bi imali i manje vremena za sebe i svoje obitelji, naročito djecu, što sa sobom vuče i veće povjeravanje odgoja djece odgajateljima, učiteljima i pedagozima. Ako se krene u ovakav postupak, to je svakako zanimljiva mjera za jačanje obitelji koja je jedna od sastavnih politika ove „istinski narodne“ vlade HDZ-a i Mosta. Valja napomenuti kako neke zapadne zemlje u koje se navodno ugleda ova Vlada uvode kraće radno vrijeme. Najviše od svega brinu reakcije vladajućih – predsjednik Sabora Željko Reiner zaključio je kako 19 kuna nije puno ljudima kad ionako previše troše na mobitele i cigarete – možda bi ga i mogli shvatiti ozbiljno kada dotični na skijanje ne bi išao u službenoj pratnji. Zanimljiva je i nevjerojatna činjenica da ova Vlada želi podići natalitet u Hrvatskoj tako da ljude dulje drži na poslu i tjera ih da počnu izdvajati još više novca na zdravstvenu zaštitu. Kad jednog dana ta djeca i krenu na fakultet, samo im preostaje izabrati kod kojeg će profesora slušati kolegij 'Uvod u misterij Krista i povijesti spasenja'… Na studiju strojarstva", zaključuju SDP-ovci u priopćenju.

>> Nada Šikić: Zasad nikome nije palo na pamet uvoditi devetosatno radno vrijeme

Komentara 39

NO
Norway
17:51 06.04.2016.

SDP- ovci mladi,hocete reci da je skroz ok da se na Veterini generacijama moralo slusati i polagati ONO i DSZ kao obavezan i jednakovrijedan predmet Anatomiji ili Mikrobiologiji i da se nismo mogli upisati na trecu godinu bez tog sr.? Ni rijeci o toj neprirodnoj simbiozi?

D1
d12345
18:10 06.04.2016.

Milanovićeva mladunčad............hahahahha....jad i bijeda......

SU
suncesmokvemaslina
17:47 06.04.2016.

ako su slušali uvod u misterij tita i povijesne laži mogu i o misterij Krista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije