Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fondovi eu

Forenzička psihijatrija u novoj suvremenoj zgradi

siniša varga i Miljenko Bura
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.05.2015.
u 23:45

Sudsko-psihijatrijski bolesnici više neće biti u situaciji kojom se narušava njihovo dostojanstvo, naglasio je ravnatelj Jukić

Natječaj za gradnju Zavoda za forenzičku psihijatriju pri Klinici za psihijatriju Vrapče predstavljen je jučer u toj bolnici kao prvo ulaganje od ukupno četiri investicije u bolnice financirane iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. Za investiciju vrijednu 73,4 milijuna kuna 85 posto novca doći će iz fondova EU.

– Suvremena zgrada Zavoda za forenzičku psihijatriju omogućit će sudsko-psihijatrijskim bolesnicima da više ne budu u situaciji koja narušava njihovo dostojanstvo, a uz to zadovoljavat će i sve sigurnosne uvjete – rekao je prof. Vlado Jukić, ravnatelj Vrapča, dodajući da će poboljšani uvjeti liječenja skratiti hospitalizacije. Pokretanje tog natječaja i početak investicije u Vrapču doc. Miljenko Bura, pomoćnik ministra zdravlja, nazvao je prvim u nizu infrastrukturnih projekata za bolje uvjete liječenja ranjivih skupina.     

>> Psihijatar Vlado Jukić: Simptomi u društvu upućuju na određenu nenormalnost

Komentara 2

NE
neutron
02:07 23.05.2015.

Oko te psihijatrijske bolnice nema niti poštene ograde, koliko vidim nemaju ni zaštitare. Dakle sigurnost za okolne stanare i prolaznike je na minimumu.

MS
mare_split
00:24 23.05.2015.

Jukić priznao da se u Vrapču 'narušava dostojanstvo',... štose ne će promijniti jer je psihijatrija uboijca uma i duše čovjeka! Zbogom pameti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije