Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Fond za plaće, a ne zakon za ekspresne otkaze

Suspenzija radnih prava bila bi kukavičje jaje u trenutku panike, straha i zbunjenosti

Komentari 6

SA
samoborka
23:43 27.03.2020.

Ebes firmu koju skrši mjesec dana lošeg poslovanja! Znači, poruka našim poslodavcima: NE, ne trebate uzimati 500 automobila na leasing, NE, ne treba svaka šuša i buša iz uprave dobiti službeni automobil (unajmite radije jednog službenog vozača, a gospoda iz uprave mogu komotno koristiti i svoje razmažene nogice i javni gradski prijevoz kao što to čine Skandinavci). NE, ne treba svaka direktorova napumpanuša peglati kreditne kartice firme, NE, ne trebate trošiti desetke i stotine tisuća, pa neki i milijuna na troškove reprezentacije, odnosno restorana (ugošćujete poslovne partnere!? Ma dajte najte..samo žderete vi i cijela vaša ergela na račun firme), NE, ne morate lažirati izvođenje silnih radova na poslovnicama i nabavu kojekakve opreme koja je kao fol za potrebe firme sve uzimajući na R1 račune, a zapravo je sve to obavljeno i kupljeno za vašu vilu na moru, uređenje vaše terase, spavaće sobe i kuće babe Mande čijem ste unuku bili kum na krštenju. NE, ne trebate zapošljavati podobne neradnike (kumove, rodbinu, prijatelje, znance) koji ne pridonose napretku firme nego samo parazitiraju na grbači ostalih iscrpljenih radnika koji nemaju zaleđine i "špage" po kojoj su došli nego hrmbaju kao konji..itd. I da sav taj novac od navedeno stavljate u neki fond, i ulazete u razvoj i radnike..nigdje vam ne bi bilo kraja i mjesec dana krize bi za vas bio mačji kašalj. Zato ne kukajte, isti ste kao i Država. Niti valja ona, niti valja te vi. Ona krade vama, vi kradete njoj.

VL
NE
neboiznadzagreba2
00:53 28.03.2020.

Kad je riječ o pravima radnika,poseže se za najgorim neoliberalnom zakonima, a kada se štite banke i poslodavci igramo se državnog socijalizma, svi se uprežu da im bude lagodno. Mi se desetljećima udaljujemo od europske socijalne država i uvodimo južnoamerički sustav potpuno prilagođen patronima, ovo je još jedan korak.

VL
DU
Deleted user
11:48 28.03.2020.

Mentalno zaostali u jednom bivšem društvu traže svoja "prava i zakone".

VL
DU
Deleted user
19:59 27.03.2020.

Od danas Kanada ce placati 75% placa svim radnicima malih i srednje velicine kompanijama koje su suspendirale rad kroz ovo krizno stanje.Ovo je odluka koja ce drzavu kostati puno novaca,ali alternativa je puno gora. Placati ljudima koji su izgubili posao i propast kompanije koja se mozda nikada nece oporaviti je gora od placanja za odrzavanje kompanija i zaposlenih sa nadom da kad kriza prestane kompanije i njihovi radnici bit ce u odlicnoj situaciji za brzi start.

VL
ST
stefj
21:16 27.03.2020.

Suspenzija radnih prava je zato da se sačuvaju radna mjesta i da bar neka tvrtka preživi da bi mogla poslije zapošljavati ponovo. No to neće proći, neće dozvoliti zaposleni u državnim i javnim strukturama - uhljebi... Gubitak radnih mjesta u realnom sektoru brojat će se u stotinama tisuća, puno gore nego u prošloj krizi...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.