Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Fond daje 76 milijuna kuna za sanaciju bala smeća

Varaždin: U požaru na odlagalištu otpada izgorio dio postrojenja za baliranje sme?a
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
06.07.2022.
u 17:07

Gradonačelnik Varaždina najvio je da Grad idući tjedan kreće sa savjetovanjem s javnošću sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Raspisat će se potom natječaj i ovisno o žalbama u postupku, vjeruje da će na jesen biti odabran izvođač.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovat će u projektu zbrinjavanja bala smeća u Varaždinu vrijednom 190 milijuna kuna s 40 posto troškova, odnosno 76 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

- Prošlo je 17 godina od kada su bale u Brezju, od kada je tamo gotovo 100.000 tona baliranog otpada i jedna je to od najvećih ekoloških crnih točaka u Hrvatskoj. Sada je na nama da provedemo postupak javne nabave. Nakon što to provedemo i odaberemo izvođača koji će sanirati odlagalište u Brezju, Vlada će nam odobriti 40 posto troškova. Grad Varaždin ima već pripremljene ponude od banaka. HBOR nam je u ovom trenutku s kamatom ispod jedan posto najprihvatljiviji za dugoročni kredit od 15 posto koji će Grad vrlo malo osjetiti na proračunu – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najavio je kako Grad idući tjedan kreće sa savjetovanjem s javnošću sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Raspisat će se potom natječaj i ovisno o žalbama u postupku, vjeruje da će na jesen biti odabran izvođač.

Istaknuo je kako je rješavanje problema bala nadstranački projekt. - To nije projekt ni HDZ-a niti SDP-a niti Reformista niti bilo koje stranke. Ovo je projekt gdje bi svi trebali staviti glave zajedno, što smo sada i učinili i riješit ćemo ga – poručio je Bosilj. 

VIDEO: Pogledajte kako možete iskoristiti zaštitni čep na boci ulja

Više zelenih tema pronađite na rezolucijazemlja.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije