Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE

Folnegovićevo naselje: Huligani napali brucoše iz Dalmacije

03.11.2008.
u 22:45

Nakon što su me napali, najprije sam pomislio da ću odustati od fakulteta u Zagrebu i prebaciti se u Split. Sad sam se smirio pa vjerujem da ću ostati. Čuo sam o tučnjavama, ali nisam mislio da bi se to meni moglo dogoditi – kazao je 18-godišnji brucoš s FER-a Marin V. iz Ploča.

Njega su na tramvajskoj stanici u Folnegovićevu naselju nešto poslije ponoći u noći s petka na subotu, dok je s još trojicom prijatelja čekao tramvaj, premlatili huligani u dobi između 17 i 18 godina i ukrali mu srebrni lančić. Na glavi ima podljev te ozlijeđeno oko i sinuse. Liječnici na Rebru propisali su mu antibiotike, a mora mirovati tjedan dana. Njegov prijatelj lakše je ozlijeđen.

Dječaku nasilnici u zahodu slomili kost

Stop nasilju: Izbjeći da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke

Desetorica na četvoricu
Napadači su bili “klasični junačine”: desetorica protiv četvorice. Došli su došli iz Folnegovićeva. Počeli su udarati po autobusu na stanici, a zatim su se prebacili na tramvajsku stanicu na kojoj su razbijali koševe.

Sve su promatrali brucoši iz Ploča i Opuzena (u dobi od 18 i 19 godina). Kad su shvatili da bi mogli stradati, odšuljali su se na kraj stanice i zašutjeli da huligani ne bi čuli njihov naglasak. Nije pomoglo. Jedan od huligana zaletio se prema Marinu i lupio ga šakom u glavu.

“Dajte, dečki, smirite se”, branili su Marina prijatelji.

Jedan među huliganima, u Dinamovoj trenirci, također je pokušao smirivati: “Ma, nema frke, pustite pijanu budalu”, rekao je.

Udarac za cigaretu
Jedan od huligana zatražio je cigaretu. Dao mu ju je Marinov prijatelj Ivo. Zauzvrat – udarac u nos. Na Hitnoj su mu pomogli, ali srećom, ozljeda je lakša. Istodobno, dvojica su počeli cipelariti Marina koji je ležao. Za drugom dvojicom huligani su počeli trčati, ali ih nisu stigli. Bjegunci su pozvali policiju i Hitnu.

– Još mi je nelagodno izlaziti iz stana, ali i to će se promijeniti – kaže Marin.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije