Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na presudu

FOI: Sud je utvrdio da nije bilo teških oblika diskriminacije

'22.12.2010., Korzo, Varazdin - Dr. sc. Dario Kresic visi asistent na FOI  podnio je tuzbu Opcinskpm sudu protiv fakulteta zbog diskriminacije i uznemiravanja na racun njegove seksualne orijentacije.
'Marko Jurinec/PIXSELL'
13.07.2012.
u 12:19

S FOI-a tvrde kako ne bježe od otvaranja osjetljivih društvenih pitanja, kao što je diskriminacija. U tom kontekstu, spremni su na preispitivanje etičnosti svojih postupaka

Tužba Darija Krešića, asistenta na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, odbijena je u većem dijelu, odnosno po 13 točaka tužbenog zahtjeva, a odbijen je u cijelosti i eventualno kumulirani tužbeni zahtjev koji je Krešić postavio te je tužba tek djelomično usvojena po tri točke tužbenog zahtjeva, objasnili su s FOI-a.

Naime, zasmetalo im je što se u medijima objavljuje kako je Krešić dobio parnicu u kojoj je FOI tužio za diskriminaciju na radnom mjestu zbog seksualne orijentacije, odnosno zato što je homoseksualac, a zadovoljni su što je sud utvrdio da nije bilo teških oblika diskriminacije koji su stavljani na teret fakulteta.

Fakultet organizacije i informatike ne namjerava komentirati nepravomoćnu prvostupanjsku sudsku presudu. Međutim, teško im je suzdržati se od komentara u situaciji kad oni koji se miješaju u postupak, pri čemu misle na udruge Iskorak i Kontra, redovito objavljuju sve detalje s ročišta. FOI-u smeta što to čine i nakon objave presude kada "objavljuju dezinformaciju" da je Krešić uspio u "pravnoj bitci", a prešućuju neospornu činjenicu da je odbijen u više od 80% tužbenog zahtjeva, dok je s eventualno kumuliranim postavljenim tužbenim zahtjevom odbijen u cijelosti.

S FOI-a tvrde kako ne bježe od otvaranja osjetljivih društvenih pitanja, kao što je diskriminacija. U tom kontekstu, spremni su na preispitivanje etičnosti svojih postupaka do granice kada se o FOI-u iznose neistine.

Naglašavaju kako pripadnost bilo kojoj manjinskoj skupini, različitim životnim stilovima, svjetonazoru ili političkom opredjeljenju nikada nije bila preprekom studiranja, zapošljavanja i napredovanja na FOI-u, o čemu svjedoči sastav kolektiva i studentske populacije.

Komentara 4

FO
ford
15:07 13.07.2012.

Svakom normalnom zasmetalo bi da žutilo od novinara objavljuje senzaciju kako je presuđeno u nečiju korist, a ista ta strana izgubila je 80% spora, uključujući i glavne točke. Zanimljivo je da ovaj članak ima 0 komentara (sad 1), a prethodna obmanjujuća senzacija 87. Pitam se zašto. Možda jer je laž od senzacije bila na naslovnoj stranici, a njen demanti ne? Hm da... novinarska etika u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
15:54 13.07.2012.

Ne komentira nitko jer je vec u prethodnom clanku bilo receno da je preko 80% "optuznice" odbaceno i da je sve iskonstruirano od strane raznih "iskoraka".... Sta da tu jos komentiramo i ponavljamo se! Lika bi trebao sada fakultet tuziti za klevetu jer je ocito zelio napredovanje bez objave znanstvenih radova ali po liniji ah tako ugrozenih homoseksualaca....

DO
doktorica
16:35 13.07.2012.

koga uopće zanima nečija seks.orjentacija,ovaj izgleda koristi svoju sklonost da bi postigao korist za sebe,ne samo neetički nego i nemoralno,jer to je njegova privatna stvar i nema veze sa službom.Danas se maše ili sa PTSP-om ili sa gay orjentacijom daa bi se domoglo nekih prednosti.Jad i bijeda ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije